Hovedscenen

Hovedscenen

Byens storstue – et konsert-, konferanse- og teaterlokale i amfi.

I 2015 ble det gjort en ansiktsløfting på byen Hovedscene. Etter 31 år ble stolene byttet ut med moderne stoler, med en ny komfort og løsninger for et hurtig sceneskifte. Stolene kan i dag fjernes på få timer og salen gjøres om til en stående arena med kapasitet på 900 personer.

Med sitt faste stoloppsett har Hovedscenen 613 sitteplasser. Fordelingen av disse er 75 stablestoler på forscenen som kan fjernes ved behov for større scene eller brukes som grav til orkester, 412 i hovedsalen og 126 oppe på balkongen. 4 plasser i hovedsalen er forbeholdt rullestolbrukere. På Balkongen er det i tillegg mulig å øke kapasiteten med 50 ståplasser fordelt ut på sidene.

Salen er bestykket med moderne fasiliteter hva lyd, lys og bilde angår. Sal og scene har et utall av muligheter, her er det bare fantasien som setter grensene. Av garderober for artister finnes det et Greenroom med behagelig atmosfære og en tilstøtende garderobe med skyvedør. I etasjen over er det fire garderober med 4 sminkeposisjoner og dusj i hver garderobe.

Hovedscenen_002_neg_RGB
Kapasitet stående: 1 200
Kapasitet sittende: 613