VEDERKAST & ENDOLITH

Releasekonsert

VEDERKAST & ENDOLITH

- In The Abyss They Sleep
Verkstedet
200.-
Student
150.-
9. februar 22:00

Vederkast - In The Abyss They Sleep

DOBBELKONSERT MED OG ENDOLITH

Vederkast slipper sitt andre album.

Som alltid inspirert av det utilgivelige, hensynsløse landskapet i Nord-Norge, har bandet laget enda et kompromissløst metalalbum.

Bandet valgte å spille inn albumet i et samfunnshus i den lille, vindutsatte landsbyen Bleik i Nord-Norge, uten å bry seg om kravene et man forbinder med komplette lydstudio.

Alle ufullkommheter, som inntrenging av vind og bølger er bevisst tilstede i albumet, som en påminnelse om det tette samspillet mellom samfunnet og landskapet rundt.

Musikken er som alltid leken, melodisk og rå - og skaper egne overraskende soniske landskaper med uvanlige taktarter og tunge gitarriff.

Foto: Daniel Mikkelsen

ENDOLITH
Chicxulub - The Fossil Record

Endolith er klare med sitt andre album, som er et konseptalbum basert på utryddelsen av dinosaurene, og hvordan hendelser fra nåtida synes å speile noe av dette blant annet i utryddelsen av økosystemer og arter vi ser i dag.

Etter debutalbumet Voyagers noe kalde lydbilde og svevende tematikk, bestemte bandet seg for å skrivet et album med et mer organisk lydbilde, og samtidig lage et konseptalbum om noe mer håndfast: dinosaurer, fossiler og Chicxulub-krateret utenfor Yucatánhalvøya i Mexico der en asteroide eller komet traff og innledet utryddelsen for 66 millioner år siden.

Ispedd sitt voldsomme og drivende ekstremmetall-sound med innslag av melodier og skeive taktarter, har Endolith denne gangen også fått med seg strykerne fra Noso Kammerorkester, og gjesteartister på pauker og solo fiolin inkludert verdensstjerna Henning Kraggerud.

 

I 2016 slapp Endolith debutalbumet Voyager til gode anmeldelser, og spilte et utvalg konserter før de begynte arbeidet med Chicxulub - The Fossil Record.

«Endolith driver med presisjonskunst, og de som foretrekker litt lydmessig slark i spilledåsa er herved advart. Det svært detaljrike soundet er overveldende ved første møte, men utgjør en positiv forskjell ved gjentatte gjenhør.»
- iTromsø

 

 

Del på: 
Aldersgrense 18 år

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år
Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.