Stian Westerhus

Tromsø Jazzklubb

Stian Westerhus

Verkstedet
250,-
Jazzklubbmedlem
200,-
19. oktober 20:00

Stian Westerhus er en spydspiss i norsk samtidsjazz og har hele tiden brutt ny mark med gitaren. Både på egen hånd og i samspill med andre sprenger han grensene for hva en elektrisk gitar kan gjøre. Han vrenger ofte musikken ut-inn med en intim, nærmest kroppslig ekspressivitet. Voldsomt, ærlig og vakkert i en nesten smertelig kombinasjon.

I de senere årene har Westerhus blitt en etterspurt komponist med bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Philharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester og nå sist for Nasjonal jazzscene.

Bestillingskonserten ”V” ble urfremført på Nasjonal jazzscene i januar 2018 til en svært begeistret mottagelse. Her møter vi Westerhus i en mer kammermusikalsk form, flankert av særegne musikere med sterke individuelle uttrykk, og sammen slipper de den norske, sjangerfrie musikken til en barberbladskarp egg som skjærer gjennom samtida.

V” er en elektroakustisk supernova, en dundrende, hvesende, puffende mekano-akustisk galaktisk maskin som svetter olje og puster metall mens den spytter ut englekor som faller sakte mot jorden.

 

Konserten er støttet av Nasjonal jazzscene og Kulturrådet.

 

La deg rive med og utfordres av kaskader av ulyd og vellyd! Møt musikere som tar tidsånden!

 

Besetning: Stian Westerhus, gitarer/elektronikk/vokal; Helge Sten, buchla/synth; Frode Haltli, akkordeon;  Ståle Storløkken, flygel/keyboards/elektronikk og Erland Dahlen, trommer.

Lyd: Johnny Skalleberg   Lys: Jan Erik Holto.

Del på: