Marit Sandvik og Nova Onda

Tromsø Jazzklubb

Marit Sandvik og Nova Onda

Verkstedet
250,-
Jazzklubbmedlem
150,-
17. november 09:45

Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, omfavner Marit Sandvik & Nova Onda den brasilianske musikktradisjonen og gir den et eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig.

 

Bandet, som ble etablert i 2013, er nå ute med sin første full-lengder, albumet ”FLOR”. Musikken er en blanding av egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike musikkflora. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

 

Musikernes brede erfaringer fra forskjellige stilarter gir lytteren en udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett samspill med skrevne ensemblepartier. Det hele framført med lekenhet og presisjon. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i og som appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, - publikum lar seg begeistre.

 

”Flor” har fått supre anmeldelser i tidskrifter i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

 

«Det som kanskje er mest oppsiktsvekkende med innspillingen, er at de låtene som er gjort av musikere som går rundt og fryser mesteparten av året, har maktet å lage låter som går rett inn i det brasilianske, uten at det er mulig å si at det er en gjeng musikere fra «Nordens Paris» som står bak.”-  Salt Peanuts - Norge

 

Musiken är trevlig och mysig att lyssna på och passar alldeles utmärkt till en skön hemmakväll.»  Lira -Sverige

 

 

 

 

Besetning: Marit Sandvik, vokal; Øystein Norvoll, gitar; Ola Rokkones, saxofon; Eirik fjelde, keyboard/piano; Morten Steene, bass og Simen Iversen Vangen trommer.

Del på: