Leagus

Leagus

Nordlysfestivalen
Verkstedet
295.-
Student
245.-
28. januar 21:00

Albumlansering på Nordlysfestivalen

LEAGUS er tilbake med ny plate og to trommiser i sekken. Releasekonserten kan du oppleve på Nordlysfestivalen.

Tidligere i år spilte LEAGUS inn sin andre fullengder på Kysten Studio i Tromsø. Med seg hadde de trommisene Wetle Holte og Christer Jørgensen, som de også tar med seg live når de skal på vinterturne i 2019. Premieren er på Nordlysfestivalen.

Albumet har fått tittelen «Naimaka». Helt nord i Sverige på grensen til Finland finner man stedet Naimakka, som er kjent for å være Sveriges kaldeste plass. På 1800-tallet har stedet også huset Herborgs slekt på farssiden. I tillegg til å være en velklingende tittel viser Naimaka til en historie, til den samiske undertonen, og til kontrasten mellom tilhørighet og flyktighet.

LEAGUS sitt uttrykk kan oppfattes som moderne og eksperimentelt der den samiske tilhørigheten har en gjenklang. I møtet mellom pianist Herborg Rundberg og gitarist Kristian Svalestad Olstad oppstår musikk i grenseland mellom samtid, tradisjon og improvisasjon.

I tillegg har liveshowene til LEAGUS fått rykte på seg for å være imponerende både visuelt og musikalsk. Når de nå for første gang opptrer på Verkstedet på Kulturhuset kan vi bare forberede oss på nok en uforglemmelig kveld med bandet.

FAKTA:
LEAGUS
Verkstedet, Kulturhuset
28. januar kl. 21.00
Pris: 295,-/245,-

Del på: 

 

 

 

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år
Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.