Kalabalik

Kalabalik

NORDLYSFESTIVALEN
Verkstedet
295 ,-
Student
245 ,-
26. januar 21:00

 

En balkansk kraftsalve på nordnorsk!

Den balkanske tradisjonen med store brassband er en publikumsmagnet verden over, og sjangeren treffer bredt. På konsertene er det ikke uvanlig å møte så vel pønkere som kammermusikk-fantaster og jazzelskere. Det er noe med miksen av fandenivoldsk energi og sigøyner-melankoli som griper tak i folk. Og la det være sagt - utøverne på Balkan snakker selv om fenomenet som ”Gypsy music”, uten videre politisk korrekte omskrivinger.

Sjangerens megastjerner er romanske Fanfare Giocarlia, bosnisk-serbiske Goran Bregovic og brødrene Marko og Boban Markovic.      

Men det finnes faktisk et smått legendarisk balkan-brassband i nord, Kalabalik fra Harstad. Den hals- og tungebrekkende musikken forutsetter store tekniske ferdigheter kombinert med stålkondis. Det finner man i miljøet rundt Forsvarets Musikkorps Nord-Norge. Trompeteren Ole Thomas Gjærum er balkan-fantast og Kalabaliks faste musikkarrangør. Han har gjennomført flere studieturer til Balkan og har skrevet en enorm mengde musikk for bandet Kalabalik, gjerne med ulike tema.

Denne gangen har Ole Thomas Gjærum og de 11 musikerne i Kalabalik satt sammen et program der Balkan-tradisjonen møter alle tiders nordnorske slagere og hits. For anledningen er Lasse Ingebrigtsen invitert som gjestesanger, og vi kan love en aften med trøkk, melankoli og euforisk spilleglede. Og når Kalabalik står på scenen går det som regel ikke mange minutter før publikum befinner seg på samme banehalvdel som bandet. På sommerens festspill i Harstad solgte bandet ut sin eneste konsert, og vi gleder oss til å kunne presentere Kalabalik på Nordlysfestivalen.  

 

 

 

Vergeordning
18-års aldersgrense

De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.

Del på: 

18 års aldersgrense