Hildegunn Øiseth Quartet

Tromsø Jazzklubb

Hildegunn Øiseth Quartet

Verkstedet
200,-
Jazzklubbmedlem
150,-
6. oktober 21:00

 

Hildegunn Øiseth kombinerer nordiske tonganger med trekk fra moderne jazz, gjerne over mot melankolsk fargete melodier. Trompeten er et av jazzens ”hovedinstrument” og sammen med Øiseths beherskelse av bukkehorn, dras man inn i den nordiske jazzens univers.

Få musikere i Norge har så omfattende internasjonalt nettverk som Hildegunn Øiseth. Bak seg har hun studieår i Sør-Afrika, noe som resulterte i to høyprofilerte album med kvartetten ”Uhambo”. Her ble musikk med basis i jazz og afrikansk musikk blandet med elektroniske effekter.

Hun har hatt gående prosjekt og turnéer i Afrika, Asia og Midt-Østen.  Sammen med musikere fra forskjellige deler av verden har det resultert i World Music-prosjektet ”Rabalder”. Hun leder også det norsk-palestinske kollektivet ”Shakara”. Ikke nok med det; hun er ofte med på forskjellige prosjekt med Trondheim Jazz Orchestra og Marilyn Mazurs band ”Shamania”. Plusser vi på hennes 10-års bakgrunn som leadtrompeter i det svenske storbandet Bohuslán Big Band, skjønner man at hun har en formidabel bakgrunn når hun etter hvert har startet sin egen kvartett med norske toppmusikere med på laget.

Trioen Berg, Eilertsen og Johansen har spilt i Tromsø jazzklubbs regi ved flere anledninger – senest i jazzklubbens vårsesong.

Unn deg en utsøkt kveld der jazz blandes med norsk, samisk og finskinspirert folketoner.

 

Besetning: Hildegunn Øiseth, trompet/bukkehorn; Espen Berg, piano; Mats Eilertsen, kontrabass og Per Oddvar Johansen.

Del på: