Henning Gravrok

Tromsø Jazzklubb

Henning Gravrok

Anniversary Quartet.
Verkstedet
200 ,-
150 ,-
Medlemmer
12. april 20:00

Henning Gravrok Anniversary Quartet.

Noen jubilanter forbigår de runde tallene i stillhet. Det gjør ikke musikanter. Tvert i mot. De vil lage musikk, spille for folk og jobbe. Når en av Nord-Norges viktigste jazzmusikere gjennom flere tiår fyller 70, sitter man ikke hjemme. Da er det nyskrevet musikk i tenorsaxkofferten, samt kanskje en og annen utvalgt pent arrangert standardmelodi med på turné.

Henning Gravrok fra Harstad har bodd i Bodø i mer enn 30 år. Han har skrevet og arrangert musikk til alt fra sinfoniettaer og strykekvartetter, til storband og kor. Han ledet Bodø Big Band i en årrekke og var med på å løfte frem mange unge lovende som i dag har musikk som levebrød, som Frode og Atle Nymo, Tore Johansen og Børge Petersen–Øverleir for å nevne noen få.  Nå er Henning  ute på en Norgesturné med topp kvartett og det meldes om etterfølgende plateinnspilling.

 

Til sin egen jubileumsturné ønsker Henning seg tilbake til den akustiske jazzmusikken. Til røttene og til den første jazzinspirasjonen. Lyden av jazzklubb med ”Body & Soul-feeling”, swingcymbal, vispekomp,  rike akkorder utenfor grunnstilling, og ekte kontrabass. Til det tidløse kvartettformatet, med saxofon, piano, kontrabass og trommer.  

Med Henning kommer også tre av hans favorittmusikere. Et nordnorsk stjernelag av musikanter som hver for seg og sammen har jobbet med noen av de fremste jazzmusikerne i verden. Jørn Øien med Omar Hakim og George Garzone, Bjørn Alterhaug med Joe Henderson og Ben Webster, og Roger Johansen med Kenny Wheeler og Bob Mintzer. For å nevne bare et par hver. 

Besetning: Henning Gravrok, saxofoner, Jørn Øien, piano, Bjørn Alterhaug, bass og Roger Johansen, trommer.

Tromsø Jazzklubb i samarbeid med KulturHuset.

 

Vergeordning
18-års aldersgrense

De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.

Del på: 

18 års aldersgrense

Verkstedet, KulturHuset i Tromsø

Torsdag 12. april,  klokka 20.00.

Inngang: kr. 200,-/150,-. www.hoopla.no eller i døra.