DePress / Norgez Bank / LorryLorry

Stormaasen presenterer

DePress / Norgez Bank / LorryLorry

PÅSKEKOS
Verkstedet
300 ,-
31. mars 21:30

 

De Press

Det var våren i 1980. Andrej Nebb (Andrzej Dziubek), musikker av polsk bakgrunn,  hadde sluttet med gruppen Pullout og dannet  gruppen  De Press med Jørn Christensen på gitar og Ola Snortheim på trommer og selveste Andrej på bassgitar og vokal.  Med rask kjemi som oppsto mellom dem utga de en singel som het „Produkt”. Poenget var at alt skulle  gjøres på egen label, uavhengig av store plateselskaper.  I verden foregikk det kald krig mellom supermakter. I Polen streiket arbeidere i Gdansk på Lenin skipsverft og det ble opprettet en uavhengig fagforening „Solidarność”.

I 1981 utga  De Press den første platen „Block to block”.  Andrej, som var politisk flyktning fra Polen,  skrev tekster som ga intrykk av situasjonen i østblokken og den kjente engelske produsenten John Leckie sto for lyden på platen.

I sommer 1981 reiste De Press  på turné til Polen og spilte også på det kjente skipsverft i Gdańsk. Jørn Christensens kjempeenergiske gitarspil og Ola Snorthheims kraftige trommeslag og ikke minst Andrej Nebbs skrikende vokal gjorde denne skiven til en verdifull opplevelse. Platen  „Block to block” ble tildelt Spellemannsprisen i 1982, og senere har den blitt en klassiker i norsk rock. Sangen  „Bo jo Cie kochom” er  fram til nå den mest kjente hitlåta i Polen.

Høsten 1981 utga de en maxi-singel med låter som bl.a. „Lars Hertervig” og „Fiskepudding”. Der kunne Andrej Nebb vise sin kunstneriske bakgrunn.  Ifølge han, „Fiskepudding” danner en kilde til kunst og den kan sammenlignes  med musikk som ble fisket av havet og brutalt støpt i vårt samfunn.

I 1982 ble bandet oppløst. Platen „On The Other Side” som kom ut  i 1983 består av liveversjoner av gamle låter.  Bandet hadde sitt comeback i 1990 og utga neste plate „The Bolshov Trio”.  Siden 1990-årene har gruppen, både med norske og polske musikere,  utgitt flere plater i Norge og Polen.

Sangene til De Press er skrevet på polsk, norsk og engelsk og har sin bakgrunn  i polsk og norsk folklore og poesi, samt europeisk nywavemusikk.  Gruppens konserter er veldig spennende happeninger som tiltrekker seg stort publikum. De åpner ofte med hammer og ambolt og det brukes i tillegg vinkelslipper som gir meget energisk effekt. For tiden har bandet med seg Helge Hovland på gitar,  Atle Rakvåg på bass og Jonas Kjærnsrød på trommer,  Andrej Nebb er vokalist. De Press holder suksessfullt på med sin artistisk virksomhet både i Norge og i Polen.

LORRYLORRY

Dette er nok kveldens mest seriøse band. LorryLorry er et musikkollektiv  med voksne barn, hvor alle har spesielle behov for oppfølging og utagering. Noen av medlemmene trenger bare innleggsåler, mens andre sliter med kognitiv dissonans. All musikk som utøves er produsert og skapt av LorryLorry, enten det dreier seg om coverlåter eller ikke.

 

Norgez Bank

Det sagnomsuste punkbandet er igjen tilbake i en helt unik konsert som oppvarming for selveste De Press.

Hvem kan vel glemme «Tromsø Breinn», Rian eller Springtime in Belsen?

De fem i bandet kan love alle de beste låtene i et herlig moderne trøkk.

 

 

 

 

Del på: 

Aldersgrense 18 år

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år
Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.

 

Vergeordning
18-års aldersgrense

De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.