Circus Maximus, Cretura og Dreamslain

Under the bridge music presenterer

Circus Maximus, Cretura og Dreamslain

Verkstedet
250.-
Student
200.-
24. februar 20:30

Circus Maximus
Vi har gleden av å få Circus Maximus tilbake til Tromsø etter flott show her i 2009, som har siden 17 år siden gledet tilhengere av progressiv metalmusikk.

Bandets 4 album, The 1st Chapter (2005), Isolate (2007), Nine (2012) og Havoc (2016), har blitt solgt i over 40 land, plassert bandet i både nasjonale og internasjonale hitlister, blant annet den prestisjetunge amerikanske Billboard-listen, og etablert Circus Maximus blant eliten innenfor progressiv metal.

I motsetning til mange andre band innenfor sjangeren, er fokuset hos Circus Maximus på melodier, ikke kun tekniske ferdigheter, selv om disse selvsagt også er tilstede. Men det er først og fremst fengende strofer og minneverdige riff som har gjort dem til en av Norges mest populære eksportartikler.

Bandet har vært på turne med de største artistene i sjangeren, og selv turnert over hele verden som hovedartist. Circus Maximus har gitt ut to liveshow: ”Circus Maximus – Live in Japan”, filmet med 15.000 tilskuere på festivalen Loud Park, og ”Havoc in Oslo” filmet under utsolgt show på Rockefeller. Liveshowene viser ett musikalsk uttrykk ulikt andre band innenfor rock, med musikalitet på høyt nivå og ett liveshow som forbigår mesteparten innenfor sjangeren, som beviser at Circus Maximus plasserer seg blant de beste både i Norden og i verden.

 

Cretura
I tillegg til Circus Maximus kommer sekstetten Cretura fra Black Metal-hovedstaden Bergen, som skriver om regelboken med sin kompromissløse og eksentriske form for symfonisk ekstremmetal. Bandet med samisk vokalist setter sammen mørk ekstremmusikk med melodiøsitet som av flere har blitt beskrevet som en 3. bølge av Norsk Black Metal.

Deres debutalbum "Fall Of The 7th Golden Star" har fått gode omtaler internasjonalt, og kommet som nr 32 av de 120 beste kvinnefrontede metalgruppene i en søramerikansk kåring i 2016. Deres første video ble også kåret til å være blandt de 120 beste musikkvideoene for 2016 av Headbangers Latino America

Cretura har spilt konserter siden 2014 og spilt blant annet i Storbritannia, Polen, Finland, Kroatia og Serbia. Cretura har spilt på festivaler med store band som Cradle Of Filth, Sepultura og Behemoth, og opptrådt på NRK Sámi Tv. De er signert av det internasjonale, Italia-baserte selskapet Wormhole Death Records og musikken deres er i salg i Europa, Amerika og Japan.

 

Dreamslain
Første band for kvelden blir lokale Dreamslain, som spiller heavy metal med elementer av både ekstremmetal og progressiv rock. Som med resten av artistene som spiller denne kvelden, er dette ett band hvor melodi er i høysetet. Progelementet ivaretas med hammondorgel, elpiano og casio-synth, ekstremmetalelementet med dobbel basspedal. Trioen, som består av gitar/vokal, pianist og trommeslager, har spilt lokalt, men også i Sverige og Sveits. De har også spilt inn og gitt ut ep og er i ferd med å spille inn sitt første album.

 

Del på: 
ROCK

Aldersgrense 18 år!

Varighet: 20.30 - 01.00

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år
Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.