En Smuk Aftensang

En Smuk Aftensang

Nordlysfestivalen
Lillescenen
250.-
Student
200.-
26. januar 15:00

Nordnorske skatter i ny drakt

Kontrabassisten Knut Erik Sundquist og pianisten Nils Anders Mortensen er to av Nord-Norges fremste musikere. Begge er til og med tidligere Nordlyspris-vinnere.

Prosjektet «En smuk aftensang» har vært deres hjertebarn i flere år nå, og endelig er de klare for å gi ut herligheten på plate.

Konserten er inspirert av Jan Johansson og Georg Riedels ikoniske album «Jazz på svenska» fra 1963, der de gjorde sine versjoner av svenske folketoner.

På «En Smuk Aftensang» er det snakk om nordnorske folketoner der de har gjort det samme. Altså laget sine egne versjoner.

Men her er det ikke bare jazz. Det spenner fra techno, via klassiske stykker og pling-plong, til de vakreste bånsuller. Til og med en heavyrock-ballade er det blitt plass til!

De fleste av disse folketonene er funnet i den flotte og viktige folkemusikksamlingen på Tromsø museum. Dette er låter det er veldig få som har hørt tidligere, men artistene betrygger oss med at de er utrolig fine.

Sangene ble spilt inn i Storestudio i Bodø våren 2017, og hva er vel mer naturlig enn å slippe albumet på Nordlysfestivalen?

FAKTA:

En Smuk Aftensang
Lillescenen, Kulturhuset
Lørdag 26. januar kl. 15.00
Pris: 250,-/200,-

Del på: 

 

 

 

 

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år
Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.