Vinterdrømmer - Forførende melodier

Vinterdrømmer - Forførende melodier

NORDNORSK OPERA OG SYMFONIORKESTER
Hovedscenen
360 ,-
Barn
100 ,-
Honnør
325 ,-
Student
100 ,-
Gruppe min. 10
325 ,-
8. mars 19:30

 

La deg forføre av vakre melodier og vinterdrømmer, når Eldbjørg Hemsing spiller Borgstrøms fiolinkonsert og NOSO symfoniorkester fremfører Tsajikovskijs 1. symfoni Winter Dreams. 

Solisten Eldbjørg Hemsing har rukket å motta en rekke priser for sitt fiolinspill, og opptrådte allerede som 6-åring for blant andre kongefamilien i Nasjonalteatret i Oslo. På denne konserten spiller hun Hjalmar Borgstrøms fiolinkonsert i G-dur – en bokstavelig talt bortgjemt skatt som først ble spilt over 100 år etter at den ble komponert. Borgstrøm (1864-1925) var en norsk komponist, inspirert av blant andre Wagner og Beethoven. Notene fra denne komosisjonen ble funnet av dirigent Terje Boye Hansen, som sendte dem videre til Hemsing. Hun valgte til slutt å spille dem inn på plate med Wienersymfonikerne. ”Virtuos musikk, krevende å spille, men med utrolig flotte melodier”, sier Hemsing selv om musikken.

NOSO Symfoniorkester innleder konserten med Jean Sibelius sin berømte Finlandia og etter pause får vi høre Tsjaikovskijs 1. Symfoni ”Winter Dreams”, beskrevet som forførende og et av de viktigste verkene i 1800-tallets symfoniske historie.

Kveldens dirigent, Eivind Gullberg Jensen, har en internasjonal karriere som både opera- og orkesterdirigent og har gjestet berømte orkester som Berliner Philharmoniker og Concertgebouw i Amsterdam, så vel som operahus som Wiener Staatsoper og Bayerische Staatsoper.

Konserten inngår i abonnementsseriene Total og Ny & Nysgjerrig i Tromsø, og Full Storm, Ny & Nysgjerrig og Liten Storm i Bodø. Les mer om våre abonnement her.

Del på: 

 

 

Informasjon om stoloppsett på Hovedscenen:

Rad 1 er ikke salg.

Rad 2-5 er stablestoler plassert på forscenen. Dette fordi vi må kunne fjerne disse da forscenen også brukes som grav til orkester eller som scene.

Rad 6-21 er fastmonterte gode stoler.

Rad 22 er stablestoler som vi må kunne fjerne ved behov hvis det er rullestoler som trenger plass.

Rad 23-28 er oppe på balkong.

Informasjon ved billettkjøp:

Hvis Hovedsalen er utsolgt må dere trykke på feltet som heter «Balkong». Da vil ledige seter oppe på balkong komme opp og dere kan velge seter der.