Finn Arve's Orkester

Finn Arve's Orkester

- Flygel eller Fesk
Hovedscenen
430.-
24. oktober 19:00
25. oktober 19:00

Verbal og musikalsk galskap på høyt kunstnerisk nivå med Finn Arve Sørbøe, Kristine Henriksen, Nils Anders Mortensen, Knut Erik Sundquist, Tor Johan Bøen, Fred Glesnes, Anders Eriksson og Martin Lien

 

Hva slags instrument spilte den første nordnorske trubaduren der han satt i fjæra? Hvordan kan det ha seg at landets første pop-idol kom fra Nord-Norge? Hva har Shakespeare og Banana Airlines til felles?

 

Det er mange spørsmål som dukker opp når man ser på musikkhistorien med nordnorske briller. Hvordan er forholdet mellom flygel og fesk i landsdelen vår? Kan vi snakke om en blanding av torsk og tango, hyse og habanera, sei og sang? Er korpsmusikk et nødvendig onde, og er det Prokofiev som har noe å lære av Banana Airlines eller omvendt?

Hva om Oluf hadde vært komponist og han Lars en av Europas skarpeste pianister? Kanskje Raillkattlia hadde vært Tromsdalens svar på Troldhaugen. Flygel eller Fesk legger sjarken over musikkhistoriens fineste grunner og hiver bruket ut. Her blir det verbal og musikalsk galskap der ytringsfriheten blir benyttet i sin fulle spennvidde. "En vekslende symbiose mellom Sørbøes mer humoristiske innspill og fantastisk musikk fra laget av eminente musikere. Det var rett og slett underholdning til terningkast seks», skrev Vesterålens Avis etter en prøverunde med seks fulle hus før påske i fjor. Siden da har forespørslene strømmet på, og vi ser ingen annen utvei enn å mønstre på for å møte publikum fra Tromsø til Helgeland i høst.

Vi stiller med et nordnorsk stjernelag av sceneaktører og musikanter! Pianist i stjerneklassen, fiolinist med doktorgrad, bassist med verdensry og hornblåsere som har spilt på festivaler fra Sibir til New York og Barcelona. Bak dem en trommis som vokste opp mellom to pauker og et klokkespill i Harstads militærkorps.


 

Finn Arve Sørbøe Kristine Henriksen
Nils Anders Mortensen
(klaver), Knut Erik Sundquist (bass)
Tor Johan Bøen (fiolin), Fred Glesnes (saksofon)
Anders Eriksson (trompet)

Martin Lien (trommer)

 

Del på: 

Varighet: 90 minutter

 

Aldergrense: 18 år

 

Informasjon om stoloppsett på Hovedscenen:

Rad 1 er ikke salg.

Rad 2-5 er stablestoler plassert på forscenen. Dette fordi vi må kunne fjerne disse da forscenen også brukes som grav til orkester eller som scene.

Rad 6-21 er fastmonterte gode stoler.

Rad 22 er stablestoler som vi må kunne fjerne ved behov hvis det er rullestoler som trenger plass.

Rad 23-28 er oppe på balkong.

 

Informasjon ved billettkjøp:

Hvis Hovedsalen er utsolgt må dere trykke på feltet som heter «Balkong». Da vil ledige seter oppe på balkong komme opp og dere kan velge seter der.

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år
Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten eller forestillingen. Verge kan ha ansvar for inntil to personer under 18 år.