Arve Tellefsen / Henning Kraggerud

Arve Tellefsen / Henning Kraggerud

I solo og samspill
Hovedscenen
275,-
Barn under 18
100,-
Student
100,-
Honnør
245,-
28. mars 19:00

Norges mest kjente fiolinist, Arve Tellefsen, har spilt med «alle». Nå kan han også legge Arktisk Filharmoni til lista – 60 år etter at han debuterte.

Det er mange år siden det ble avduket en statue av Arve Tellefsen i Trondheim. Allerede i 2005 ble han slått til Kommandør med stjerne av St. Olavs Orden, for to år siden ble han tildelt Hedersprisen under Spellemannsprisen, han er æresborger av Trondheim og har mottatt en lang rekke andre priser. I perioden 1977-81 var han konsertmester i Wiener Symphoniker i Østerrike.

I år er det nøyaktig 60 år siden han debuterte i Universitetets aula i Oslo. Over 40 egne plateutgivelser senere (samt enda flere deltakelser på andre plater) har han takket ja til Henning Kraggeruds gjesteinvitasjon – Kraggerud som er blant de aller ypperste fiolinister Norge har i dag.

Tellefsens platekatalog er usedvanlig allsidig, og spenner fra Beethoven til Arne Nordheim. I kveld skal vi blant annet få høre Tsjaikovskij (Serenade for strykere), mens Kraggerud spiller Solens datter med kammerorkesteret. I tillegg lover vi et spennende overraskelsesprogram med Tellefsen, Kraggerud og orkesteret.

Kunstnerisk leder og solist: Henning Kraggerud

Solist: Arve Tellefsen

Kammerorkester

Del på: