Utferds-Draapa

Arktisk Filharmoni

Utferds-Draapa

av Fridthjov Anderssen

100 år etter urfremføringen kan du nå oppleve Bodø-komponisten Fridthjov Anderssens storslåtte verk Utferds-Draapa under Bodø 2024. Med stort mannskor og fullt symfoniorkester på scenen blir det garantert en unik opplevelse med en gjemt skatt fra byens stolte musikktradisjon.

 

I 1902, like etter sitt første studieopphold i Leipzig, begynte Fridthjov Anderssen å komponere sitt aller største verk. Utferds-Draapa omhandler Olav den Helliges liv fra han reiste ut i viking som 12-åring, til han gikk i land i Norge som voksen konge. Teksten er hentet fra Per Sivles Olavs-Kvæde.

Verket er komponert for stort mannskor, solister og symfoniorkester. Anderssen jobbet hardt og lenge med komposisjonen, og først i 1924 var Utferds-Draapa endelig klar for uroppførelse i sin helhet.

Nøyaktig 100 år senere, når Bodø er Europeisk Kulturhovedstad, vil vi hedre byens fremste klassiske komponist med en komplett framføring av Utferds-Draapa med Arktisk Filharmoni og vokalensemblet Vocal Art sammen med et sammensatt mannskor fra Bodø og omegn.

 

Konserten dirigeres av domkantor Øystein Jæger, som også har utarbeidet det oppdaterte notemateriellet gjennom sin doktorgrad om Fridthjov Anderssen.

 

Medvirkende:

Dirigent: Øystein Jæger

Solister: Leif Jone Ølberg (baryton), Erlend Tvinnereim (tenor)

Vocal Art og sammensatt mannskor fra Salten

Symfoniorkester

 

Program:

Fridthjov Anderssen (1876-1937)

Balletoptrin for orkester

Tungalda (tekst: Anders Hovden) For Barytonsolist, mannskor og orkester

Kantate ved Bodø bys 100aarsjubilæum (tekst: Bernt Lie)

For tenorsolist, barytonsolist, mannskor og orkester

 

PAUSE

 

Utferds-Draapa (tekst: Per Sivle)

For tenorsolist, barytonsolist, mannskor og orkester

 

Praktisk informasjon

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.