UJUL

Moddi med Arktisk Filharmoni

Da visesanger Pål Moddi Knutsen i fjor inviterte til UJUL-konsert, var veggene på Vertshuset Skarven på bristepunktet med juleskeptikere, adventsmotstandere og vintervemlinger. I år slår Moddi seg sammen med oss i Arktisk Filharmoni og inntar storsalen i kulturhusene i Tromsø og på Finnsnes.

Jula er så mangt, og i vår moderne og hastige verden er det lett å svette litt bare ved tanken på jul. Av gavepresset, de evigvarende gudstjenestene og «kravet» om at alt skal være så helvetes koselig hele tiden – for er det det vi vil ha?
– Det finnes jo utrolig mange bra julesanger der ute! Kritiske, melankolske, morsomme, lærerike og ikke minst stemningsfulle julesanger som fortjener å bli sunget av full hals.

I et siste desperat forsøk på å komme overens med julen, kaller Moddi nå sammen mørketidsdeprimerte og sønderstressede juleskeptikere til forestillingen UJUL, et musikalsk pilotprosjekt for et alternativt julebudskap, kjemisk fritt for dombjeller, enebærbusker og O Helga Natt. På programmet står en rekke ukjente og uprøvde julesanger, alle med det fellestrekk at de verken er deilige, glade eller pakket inn i vatt.
Med seg på scenen har han strykerne fra Arktisk Filharmoni, som vil bidra til en fin men alternativ julestemning.
– Det finnes jo utrolig mange bra julesanger der ute! Kritiske, melankolske, morsomme, lærerike og ikke minst stemningsfulle julesanger som fortjener å bli sunget av full hals. Jeg har satt sammen det beste jeg kunne finne av obsternasige juleviser, og lovet meg selv å gi julen én siste sjanse. Og denne gangen har jeg faktisk trua!

Video embed code not specified.

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.