Trond Granlund

Tromsø Kulturhus & Artistguiden AS

Trond Granlund er virkelig en av veteranene innen norsk pop og rock.

Han slo igjennom på slutten av 70 tallet med låta ”Say we`re not apart” som var en hyllest til Elvis .  Før det hadde han sunget rock and roll – og spilt med danseorkesteret Unimits. På 80 tallet ble det virkelig fart på sakene og han solgte mer plater enn noen andre norske artister i en periode.  Vi kan nevne hits som Girl 16, Lisa, Starstruck , Julia , Driftin osv.

På 90 tallet og fram til i dag har han sunget for det meste på norsk i roots/country/rock genren og høstet særdeles gode kritikker.

Han har lansert sin egen biografi, som heter ”På vei til rock and roll”, samt har han hatt en stor hit ”Himmelvogna” som han lagde sammen med Bjelleklang , et samarbeid som ble videreført på hans neste plate som kommer senere i år.

 

I 2010 ga han ut plata ”Sanger jeg lærte av faren min” som solgte bra og førte til direkte sendt konsert på NRK P1 – som også ble sendt på TV på sensommeren 2010, og i 2012 kom hans hittil seneste: Bror min og jeg.  Disse platene aktualiserte Granlund for alvor og etterspørselen kom fra hele landet.  Spesielt Granlunds versjon av «De nære ting» ble godt likt.

 

Ved siden av å turnere med sangene fra hans lange karriere har han turnet med forestillinger om «The Beatles» sammen med bl.a. Atle Pettersen.  Disse showene har vært store suksess som har tatt for seg Beatles år for år siden 1963. Navnet på showet er «It was fifty years ago today.»   I tillegg har han også hatt vikaroppdrag i forestillingene om «Elvis» som blir spilt rundt på kulturhus.

 

Granlunds nyeste prosjekt er plata «Sanger jeg lærte av Jokke» , som er Granlunds tolkninger av Joachims Nielsen sanger.  Plata er kritikerrost og er blitt nominert til Spellemannspris 2022.

 

Repertoirmessig spiller han utdrag fra de norske platene han har laget gjennom de 25 siste årene i en akustisk setting.

 

 

Praktisk informasjon

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.