fbpx

Treskatresk

Tromsø Jazzfestival

To russere. To nordmenn. Ett band. Et nordisk sound med russisk krydder. Man in the sea er debutalbumet til TRESKATRESK, bestående av Jakop Janssønn, Vladimir Volkov, Andrei Kondakov og Ola Asdahl Rokkones.

Inspirert av stedene de har besøkt, har de komponert musikk som løfter frem små og store fortellinger. Dette kommer ut gjennom sterke melodier og stemninger. Klangen er unik. I trommesettet til Jakop Janssønn er skarptrommen erstattet av djember med reinskinn, mens Ola Rokkones tidvis bruker saxofonen som en fløyte eller en trompet.

Andrei Kondakov: En av pilarene innen russisk jazz. Har jobbet med musikere som Eddie Gomez, Lenny White, Igor Butman, David Sanchezz, Rosario Giuliani, Eric Alexander, Paul Bollenback, Sylvain Luc, Randy Brecker, Claudio Roditi, Bobby McFerrin, Kim Nalley, J.D. Walter og Olivier Ker-Ourio. Er også kunstnerisk leder for den tradisjonsrike jazzklubben ”JFC”.

 

Vladimir Volkov: En av de mest bemerkelsesverdige musikerne i Russland, med en konvensjonsløs innstilling til musikk. Like aktuell i klassiske musikkprosjekter, som rock, jazz og fri-improvisasjon. Ble ikonisk på 90-tallet som frontfigur i det kjente bandet Volkovtrio.

 

Jakop Janssønn: Vant nylig Spellemannspris med Marja Mortensson. ”Årets Unge Festspillkunstner 2016” med prosjektet ”Døgnrytme”. 2.plass under Nömme Int. Jazzcompetition i Estland i 2014, og har også deltatt i JazzINTRO med flere band. Sentral i Sviskemaskin, som har laget musikk til en rekke aktuelle filmer og TV-produksjoner.

 

Ola Asdahl Rokkones: Saxofonist med folkemusikk, jazz og klassisk musikk som yrkesvei. Høsten 2018 mottok han Troms fylkes arbeidsstipend for kunstnere. Har opptrådt med flere symfoniorkestre både i Norge og utlandet, blant annet med det anerkjente Mariinsky Symfoniorkester. Bak seg har han 9 albumutgivelser, innen både jazz, klassisk musikk og samtidsmusikk.

Praktisk informasjon

Skip to content