Tom Roger Aadland – Dylan på nynorsk

Tom Roger Aadland

TOM ROGER AADLAND – DYLAN PÅ NYNORSK

Rockepoeten Tom Roger Aadland gav nylig ut sitt niende soloalbum, med tittelen «Motgift». Han har også skrevet sangtekster for artister som Hellbilles, Vamp og Marion Ravn. Til høsten besøker han nordnorske konsertscener med sine kritikerroste gjendiktninger av Nobelprisvinner Bob Dylans unike sanger.

Aadland har tatt for seg de to Dylan-albumene mange regner som hans aller største mesterverk, og gjendiktet dem låt for låt. «Blondt i blondt» («Blonde on Blonde» 1966) fikk en strålende mottagelse av et samlet kritikerkorps og ble av NRK P1 Norsk på norsk kåret til årets album i 2016. Hans første Dylan-album, «Blod på spora» («Blood on the Tracks» 1975), førte til omfattende turnering, universitetsforedrag og bokutgivelse da det kom ut for tolv år siden.

I fjor gjorde Aadland et knippe splitter nye Dylan-gjendiktninger for Det Norske Teatrets suksessforestilling «Vikla inn i blått». «I Aadlands tolkninger ligger både råskapen og poesien, det politiske og det humanistiske», skrev Dagsavisen, og kalte forestillingen «en Dylan-konsert for historiebøkene».

Det er altså duket for en helt spesiell konsertopplevelse når Tom Roger Aadland denne høsten stiller på scenen med munnspill og gitar, og med sine kritikerroste gjendiktninger av noen av populærmusikkens viktigste låter i gitarkofferten.

«Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre»
Finn-Ulrik Berntsen, NRK P1 Norsk på norsk (Årets album)

«Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker»
Fredrik Wandrup, Dagbladet