Tanaka – Lea – Strøne

Tromsø Jazzklubb presenterer

I Tanaka – Lea – Strønen møter vi to av stjerneskuddene i den nyeste generasjonen av norske jazzmusikere, i samspill med veteranen og ECM-favoritt Thomas Strønen. Trioen er også indrefileten i Strønens  prosjekt Time is a Blind Guide, men presenteres her i et åpnere og mer improvisert format.

Over et åpent sonorisk landskap bygger trioen frie assosiasjoner med både bevisst og underbevisst kommunikasjon og uttrykk. Her er det ikke store fakter – snarere et mikroskopisk studie i musikkens aller minste bestanddeler og hvordan de henger sammen.

Thomas Strønen, kjent fra blant annet Meadow, Mats Eilertsen Trio, og Maria Kannegaard Trio, har lenge gjort suksess med sine prosjekter på konsertscener over hele verden og  ECM-utgivelser. Pianist Ayumi Tanaka, som har studert improvisasjon under legendariske Misha Alperin og har gjort seg bemerket med sitt eget band Ayumi Tanaka Trio. Saksofonist Marthe Lea har spilt inn en rekke kritikerroste plater med eget band og prosjekter, og sammen med artister som Bugge Wesseltoft. Nå gir trioen endelig ut sin debutplate Bayou på ECM Records, og legger turneen innom Tromsø!

 

Besetning:
Thomas Strønen – trommer
Marthe Lea – saksofon
Ayumi Tanaka – piano

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.