Symfoniske folkesanger – Lidenskap fra hele verden

Arktisk Filharmoni
Få billetter igjen!

Symfoniske folkesanger

Lidenskap fra hele verden

Sammen med et fyrverkeri av en dirigent byr Arktisk Filharmoni på et program inspirert av folkemusikk fra Tyrkia og Aserbajdsjan til Italia og USA.

 

Den unge italiensk-tyrkiske dirigenten Nil Venditti har tatt orkestre over hele verden med storm de siste årene, med sine livlige og energiske tolkninger av såvel det store klassiske repertoaret, som mer ukjent musikk. Til Arktisk Filharmoni kommer hun med et repertoar gjennomgående inspirert av folkemusikk.

Allerede i konsertens første stykke tas vi med på en reise i ulike kulturer. Italienske Luciano Berio skrev sangsyklusen Folk Songs til sin armensk-amerikaske kone; sangeren Cathy Berberian. I stykket har han tatt med folketoner fra de nevnte landene, så vel som Frankrike og Aserbajdsjan, og vever disse sammen med sin egen stil og komposisjoner. Her møter vi den polske mezzo-sopranen Hanna Hipp som solist.

Bela Bartok var i hele sin komponistkarriere inspirert av den ungarske folkemusikken. Dance Suite ble komponert til 50-årsjubileet for samlingen av byene Buda og Pest, et lekent og energisk verk med herlig «groove».

Den tyrkiske komponisten og pianisten Faszil Say er sterkt påvirket av musikken fra sitt hjemland, i stykket Symphonic Dances. Fra den tradisjonelle tyrkiske dansemusikken kan man kjenne igjen typisk skiftende rytmikken, og vi lover en ekstatisk finale som virkelig løfter taket i konsertsalen.

 

Medvirkende:

Dirigent: Nil Venditti

Solist: Hanna Hipp, mezzosopran

Symfoniorkester

 

Program

Luciano Berio – Folk songs

Béla Bartók – Dansesuite

—PAUSE—

Fazil Say – Symfoniske danser op. 64

 

Fredag 18. oktober kl.19:00

Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

 

Inngår i seriene:
Total og Mezzo

Praktisk informasjon

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.