Storslått sesongåpning – Brahms & Rakhmaninov

Arktisk Filharmoni
Få billetter igjen!

Storslått sesongåpning

Brahms & Rakhmaninov

Vi innleder bokstavelig talt høstsesongen med et smell, når du kan oppleve Brahms første pianokonsert med Marianna Shirinyan som solist. Pianokonserten åpner nemlig med en stor paukevirvel etterfulgt av et dramatisk og kraftfullt orkesterparti som virkelig setter tonen for denne festkvelden.

 

Med sin første pianokonsert tok den unge Johannes Brahms opp den musikalske arven etter Beethovens berømte «Keiserkonsert».

Den virtuose solostemmen stiller store krav til solisten, og vi er derfor svært glade for å ha med oss Marianna Shirinyan som solist. Hennes levende og kreative stil har gjort den armensk-fødte artisten til en av Europas mest ettertraktede pianister, både som solist og kammermusiker. Når vi i tillegg får tilbake den unge dirigentstjernen Dmitry Matvienko til å lede orkesteret, ligger alt til rette for lidenskapelige og musikalske tolkninger som passer Arktisk Filharmoni godt.

Etter pause får du høre Rakhmaninovs Symfoni nr. 3, et stykke som har en sørgelig aktualitet i dagnes urolige verdensbilde. Rakhmaninov måtte nemlig forlate Russland etter revolusjonen, og kom aldri tilbake til sitt kjære hjemland. Symfonien er skrevet i eksil i Sveits, og urframført i Philadelphia like etter at Rakhmaninov kom til USA i 1936.

 

 

Medvirkende:
Dirigent:  Dmitry Matvienko

Solist: Marianna Shirinyan, piano

 

Symfoniorkester

 

Program:

Johannes Brahms – Pianokonsert nr. 1 i d-moll, op. 15

  • Pause –

Sergej Rakhmaninov – Symfoni nr. 3, op. 44

 

Torsdag 29. august kl.19:00
Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Inngår i seriene:
Total, Mezzo og Ny & Nysgjerrig

Praktisk informasjon

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.