Solveig: …peer aspera ad astra

Nordlysfestivalen

Heidi Ruud Ellingsen står fremst på scenen når hennes ensemble slår seg sammen med Arktisk Filharmonis kammerorkester for å fremføre teaterkonserten «Solveig: … peer aspera ad astra».

Det har gått 153 år siden Peer Gynt hadde premiere for første gang. Det er for alvor på tide at Solveig får fortelle sin versjon om hva som egentlig skjedde mens hun ventet på sin Peer.
Narvikingen Heidi Ruud Ellingsen står bak denne produksjonen, som i 2019 ble valgt ut til Dramatikkfestivalen som et av åtte verk. Sammen med Erlend Skomsvoll og Rolf Kristian Larsen presenterer de Solveig som et fyrverkeri – hvor verket går i direkte konflikt med Henrik Ibsen.
Ellingsen fant ut at Solveig hadde egne drømmer, egne ambisjoner, og at hun kompromissløst bygget sin egen karriere som musikalartist. Solveig var nemlig ikke den passive kvinnen som bare satt årevis å ventet på sin kjære Peer – hun var nemlig mye mer enn det…