Riksteatret presenterer Stormfulle Høyder

Riksteateret
Billetter fra 190,-

Stormfulle høyder
Av Emily Brontë. Dramatisert av Rebekka Nilsson og Florian Hellwig.

En medrivende og dramatisk historie om klasseforskjeller, hevn og umulig kjærlighet.

Den foreldreløse gutten Heathcliff blir tatt inn av familien på godset Wuthering Heights, og i løpet av kort tid blir han og familiens datter Catherine svært knyttet til hverandre. Den sterke følelsen av samhørighet vedvarer selv etter at Catherine gifter seg med den rike naboen Edgar Linton.

Emily Brontës romanklassiker «Stormfulle høyder» er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger. Catherine og Heathcliffs intense kjærlighet er tidløst fascinerende. Her er det ingen helter. Bare mennesker. Drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Og av naturens destruktive, stormfulle krefter.

«Stormfulle høyder» har vært gjenstand for mange TV-serier og filmatiseringer. TV-serien «Normal People» har klare referanser til Brontës verk, og mange har vel hørt «Wuthering Heights» av Kate Bush?

Med Riksteatret får du oppleve Emma Bones (fra NRKs «Heimebane» og Netflixs «Ragnarok») og Ravdeep Singh Bajwa (fra Netflixs «Julestom» og NRKs «Norsk-ish») som Catherine og Heathcliff i en moderne versjon av den britiske klassikeren, en fargerik og musikalsk forestilling om kjærlighet og ødeleggende krefter.

«Kraftprestasjon fra Emma Bones»
Adresseavisen (5)

«Mystisk og vilt (…) Emma Bones stel showet»
NRK

 

Av Emily Brontë. Dramatisert av Rebekka Nilsson og Florian Hellwig. Regissør Rebekka Nilsson. Scenograf og kostymedesigner Katja Ebbel. Lysdesigner Oscar Frostad Udbye. Komponist Matthias Sigurdsson. Lyddesigner Morten Haug Serigstad. Dramaturg Florian Hellwig. Produsent Anita Basmo Bjørnstad.

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Produsert av Riksteatret.

Les mer om forestillingen i Riksteatrets digitale program:
www.riksteatret.no/program-stormfulle-hoyder

 

 

 

Praktisk informasjon

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.