Riksteatret: Hold kjeft, det er Ibsen!

ShowPeople, Nationalteatret og Riksteatret

ALLE vil høre Liv Gulbrandsen som byr på en halsbrekkende morsom, nær og inderlig fortelling om Henrik Ibsen og sin egen bestemor. Så langt har 20.000 sikret seg billett på Nationaltheatret. Gå ikke glipp av den kritikerroste forestillingen når Riksteatret kommer til ditt kulturhus!

Liv Gulbrandsens bestemor elsket Ibsen. Og hun trakk med seg barnebarnet i teatret for at Liv, i altfor ung alder, skulle få se Hedda skyte seg. Bestemor hadde en historie hun ikke kunne fortelle, og noen livsviktige råd. Men hvilken historie var dette?

Noen ganger må vi bruke andres ord der vi mangler våre egne.

Mange kjenner forfatter, programleder og kulturpersonlighet Liv Gulbrandsen fra hennes feministiske, litterære harselaser på scenen. Fifty Shades of Grey-trilogien, Karl Ove Knausgårds seksbindsverk Min Kamp og Jo Nesbøs krimbøker om Harry Hole har alle vært gjenstand for Gulbrandsens godlynte vrede. Når hun tar utgangspunkt i verkene til Norges største dramatiker, byr hun på en personlig historie. Liv forteller om kloke og merkelige opplevelser av Ibsens skuespill sammen med bestemor, i en halsbrekkende forestilling der du kan gråte og le, eventuelt le til du gråter.

Forestillingen Hold kjeft, det er Ibsen! er en komisk, nær og inderlig kjærlighetserklæring til våre mødre og bestemødre, om generasjoners strev, om kunsten, teatret – og ikke minst om Henrik Ibsen

«Vi ler høyt, for det er ikke bare morsomt, men også skarpt kritisk og litt rørende.”
Norsk Shakespearetidsskrift

På scenen
Liv Gulbrandsen

Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Av og med Liv Gulbrandsen

Produsent ShowPeople ved Bastian Bell

Forestillingslengde: 1 time 50 minutter (inkludert pause).

Turnépremiere: Lillehammer 29. feb 2024

Produsert av ShowPeople og Nationalteatret. På turné med Riksteatret

Riksteatrets omtale: https://www.riksteatret.no/repertoar/hold-kjeft-det-er-ibsen/

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.