Perler og gallestein fra barokken

Arktisk Filharmoni
med Erik Fosnes Hansen og Henning Kragge

Barokkens komponister, kunstnere og konger står for oss som opphøyde, edle, nesten overjordiske vesener. Komplett med parykk, kårde og brokade. Og for en musikk! For en kunst! For noen slott! Aldri er vi vel på jorden nærmere det himmelske enn i barokken. Eller … hvordan sto det egentlig til?

Med Erik Fosnes Hansen som kyndig guide og Henning Kraggerud som stødig musikalsk styrmann kan du bli med på en utrolig, komisk og rørende reise til barokken og møte den bisarre virkeligheten bak pudder og parykker, de fysiske påkjenningene bak fuger og arier, kroppenes krasse levekår.

Hvordan sto det egentlig til med øynene til Johann Sebastian Bach? Hva skjedde med Jean-Baptiste Lully etter at han stakk seg på dirigentpinnen og fikk blodforgiftning? Hva slags kvakksalvere behandlet egentlig Georg Friedrich Händel? Og hvorfor var det så mange foreldreløse barn på barnehjemmet i Venezia, der Antonio Vivaldi var lærer?

Historiens vakreste musikk og Barokkens fantasirikdom fødtes av mennesker som på kroppen hadde erfart at skjønnhet og lidelse gikk hånd i hånd, med diagnoser ingen lenger har hørt om og behandlinger som overgår de villeste fantasier. Underveis får du høre fortellinger som får deg til å le til du hikker, og musikk så vakker at den kan røre en gallestein. Velkommen til en virkelig barokk barokkaften.

Mer om de medvirkende…

Erik Fosnes Hansen (f. 1965) er blant de fremste i sin generasjon av norske forfattere. Hans forfatterskap er ikke omfangsrikt i antall titler, men hver skjønnlitterær utgivelse har vakt stor oppmerksomhet og bøkene har funnet mange lesere og høstet anerkjennelse verden over. Hans bøker er oversatt til 36 språk.

Henning Kraggerud har siden 2012 vært kunstnerisk leder for kammerorkesteret til Arktisk Filharmoni. Han er kjent for sin virtuositet, kreativitet og sterke formidlingsevne og er i tillegg til fiolinist også komponist, og han bringer ofte egne komposisjoner inn i konserter eller CD-utgivelser. For eksempel på den kritikerroste utgivelsen Between the Seasons, hvor Hennings komposisjoner danner mellomspill mellom satsene i Vivaldis Årstidene

Inngår i Arktisk Filharmonis abonnementsserier Total. Piccolo og Ny & Nysgjerrig.

Medvirkende:

Spillende leder: Henning Kraggerud, fiolin

Tekstlesing: Erik Fosnes Hansen

Arktisk Filharmonis kammerorkester

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.