ØyvindLAND

Tromsø Jazzklubb presenterer

Ensemblet ØyvindLAND byr opp til inspirert storensemble-jazz, og leverer energisk, melodisk og kompromissløs musikk hvor individ og kollektiv kan blomstre uten å gå hverandre imot. ØyvindLAND ble startet i 2017, av trompetist Øyvind Mathisen, og har i løpet av disse årene spilt en rekke konserter rundt om i Norge. I mars 2020 slapp de sitt debut-album «Malerier», til strålende mottakelse fra kritikere i inn- og utland. Våren 2021 drar bandet ut på turné i Nord- Norge og presenterer denne musikken.

«Malerier» består av en originalkomposisjoner og kortere improviserte strekk, sydd sammen til et helhetlig verk. Komposisjonene er bygget rundt melodiske temaer, krydret med kreative arrangementer som akrobatiske linjer, blokkharmoniseringer og rytmiske strukturer. Gjennom musikken tolker ensemblet lyden av sine musikalske forbilder,  blant annet Duke Ellington, Wayne Shorter, Monk og Buena Vista Social Club.

“Her er det en leken gjeng, som kaster seg ut i rytmiske utfordringer og musikk inspirert av de store heltene” (Jan Granlie)

 

Besetning:
Øyvind Mathisen – trompet
Karl Hjalmar Nyberg og Erlend Kongtorp – saxofoner
Joakim Rainer Pedersen – piano
Iver Christopher Cardas – gitar
Alexander Riris – bass
Martin Mellem – trommer

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.