Øyvind Brække Sextet

Tromsø Jazzklubb presenterer

Øyvind Brække Sextet debuterte som artist i eget navn i februar 2020 med albumet Wilderness på plateselskapet Oslo Session Recordings. Denne utgivelsen har høstet svært gode anmeldelser, og er trukket fram som en av årets beste jazzutgivelser av magasinet All About Jazz.

Dette er Brækkes debut som plateartist i eget navn, og han står for alt av komposisjoner og arrangementer. Det første å legge merke til er besetningen: Bratsj og gitar i stedet for et tredje blåseinstrument og piano. Bandet var på releaseturne i oktober 2020, med konserter på østlandet, og dette blir første konsert i Tromsø med sekstetten. Utøverne er musikere hentet fra det absolutte toppsjiktet i norsk jazz.

Musikken vi får høre er utforskende og lyrisk, med mye rom til solistene, i et melodisk landskap. Klart inspirert av ECM-tradisjonen, anført av utøvere som Bill Frisell og Dave Holland. Samtidig også med amerikanske influenser som Ornette Coleman og Charles Mingus, ispedd elementer av vestlig samtidmusikk som Stravinsky og Aaron Copeland.

Besetning:
Jørgen Mathisen – saksofoner
Jacob Young – gitar
Bergmund Waal Skaslien – bratsj
TBA – bass
Erik Nylander – trommer
Øyvind Brække – trombone.

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.