METTE JUUL

Tromsø Jazzklubb

Den danske jazzsangeren og låtskriveren, Mette Juul, har siden debuten i 2010 begeistret publikum og presse over hele verden med sine konserter og utgivelser. Etter endt utdanning ved Rytmisk Musikkonservatorium i København vant hun i 2007 The International Jazzartist Competition i Tallinn. Hun har funnet en unik stil og skriver personlige sanger som lever mellom jazz og singer-songwriter-tradisjonen.

Juul er kritikerrost for sine tidligere utgivelser There is a Song (2015) og Moon on my Shoulder (2012) med Blue Note-trompetist Ambrose Akinmusire, samt debutalbumet Coming in from the Dark (2010) med Palle Mikkelborg og Alex Riel blant andre.

Hennes album Change (2019) og oppfølgeren New York – Copenhagen (2020) ble meget godt mottatt internasjonalt. På disse platene viser Juul nye sider av seg selv gjennom intime solo-, duo- og trioformat. Change ble spilt inn dels i Juuls eget hjem og dels i New York og Sverige. Det er blant annet denne musikken vi kan glede oss til å høre på klubben i oktober!

 

«Call it vocal charisma. Danish singer Mette Juul has an exceptionally intimate and unadorned voice.»
– Downbeat

«Juul leverer strålende vokalkunst … det er tydelig å merke at hun også er en singer/songwriter, for hennes tolkninger av tekst er formidabel.»
– Jan Granlie, Salt Peanuts

«Mette Juul er en fornem vokalist. Hendes stemme er på en gang sart og kraftfuld, og hendes frasering sidder lige i skabet.»
– Henrik Palle, Politiken

 

Besetning:
Mette Juul – vokal og gitar
Calle Brickman – piano
Anders Fjeldsted – bass
Snorre Kirk – trommer

Praktisk informasjon