Matthias Goerne synger Bach Stemmeprakt og fantasifull ballettmusikk

Arktisk Filharmoni
Snart utsolgt!

Matthias Goerne synger Bach

Stemmeprakt og fantasifull ballettmusikk

 

Møt en av verdens ledende bassangere sammen med Arktisk Filharmoni under ledelse av Jean Christoph Spinosi.

Første halvdel av konserten er viet den tyske bassangeren Matthias Goerne og Bachs vakre kantate Ich habe genug. Goernes innspilling av stykket er trukket fram av Gramophone Magazine som en av tidenes beste. Hans utrolige stemme, kombinert med teknisk dyktighet og intelligent tolkning av musikken, gjør at Gramophone beskriver lyden som «en sjel – styrket og forfrisket, klar til å gå over i det neste livet». Vi tror dette blir en gåsehudopplevelse av de sjeldne.

Etter pause reiser vi gjennom en vidunderlig verden av fantasifigurer og ender med en vakker klassisk wienervals som går fullstendig i oppløsning. De tre stykkene er alle en kobling til ballettmusikk, men har til felles at de i dag først og fremst spilles som konsertstykker.

I Debussys tonedikt Faunens ettermiddag møter vi en doven faun som drømmer om vakre, badende nymfer og najader mens hans spiller på sin fløyte. I Trollmannens læregutt går det over stokk og stein når den unge lærlingen tar i bruk mer magi enn han behersker, for å utføre læremesterens oppgaver.

Over stokk og stein går det definitivt også i La valse av Maurice Ravel. Stykket er komponistens hyllest til wienervalsen, hvor vi får høre en rekke storslagne valsetemaer. Musikken bygger seg opp til et voldsomt klimaks, etterfulgt av et slags sluttspill hvor musikken går helt av skaftet – og i stykkets siste takt er vi ikke lengre i valsetakt. Avslutningen er dramatisk – (kanskje også humoristisk sett med dagens øyne) – men samtidig symboltungt som et bilde på sivilisasjonens sammenbrudd etter første verdenskrig.

 

 

Medvirkende:
Dirigent: Jean Christoph Spinosi

Solist: Matthias Goerne

 

Symfoniorkester

 

Program
Johann Sebastian Bach – Ich Habe Genug

– Pause –

ClaudeDebussy – Prelude à l’Après-midi d’un faune

Paul Dukas – l’Apprentice Sorcier

Maurice Ravel – La Valse

 

Fredag 1. november kl.19:00

Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

 

Inngår i seriene:
Total, Mezzo og Piccolo

Praktisk informasjon

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.