Madama Butterfly

Arctic Opera Festival

Arctic Opera Festival 2022 blir vår tiende festival, og i år slår vi virkelig på stortrommen! Puccinis mesterverk Madama Butterfly er et fantastisk verk som gir både orkesteret, koret og solistene mulighet til å briljere. Vi i Operaforeninga har alltid vært stolt av det frivillige musikklivet i Tromsø og prøver å involvere så mye av det lokale amatørfeltet som mulig. I år er vi ekstra stolt over at flere av rollene på scenen synges av lokale amatører! Vi lever virkelig opp til vårt motto, opera for alle.

Madama Butterfly forteller om kulturkrasj, håp, knuste drømmer, og tragisk kjærlighet. Geishaen Cio-Cio-San forelsker seg i den amerikanske Pinkerton og ser for seg et nytt liv, mens Pinkerton ser på Cio-Cio-San som ren underholdning. Alle rundt Cio-Cio-San skjønner at hennes drøm ikke vil gå i oppfyllelse, men hun velger å ikke høre på dem. Hun venter på dagen han skal komme tilbake til henne. Da Pinkerton endelig returnerer med sin nye amerikanske kone, blir Cio-Cio-San møtt med den brutale virkeligheten.

Rolleliste:
Cio-Cio-San – Ingegjerd Bagøien Moe
Pinkerton – Mads Wighus
Sharpless – Trond Halstein Moe
Suzuki – Siv Oda Hagerupsen
Goro – Sigmund Lahn
Kate Pinkerton – Synne Mariussen

Musikalsk leder – Maria Medby Tollefsen
Regi – Trond Halstein Moe
Regiassistent – Synne Mariussen

Byorkesteret under ledelse av Maria Medby Tollefsen
Ultima Thule under ledelse av Ivar Solberg

Tusen takk Opera Nordfjord og Operaen i Kristiansund for lån av kostymer.
Tusen takk til Arktisk Filharmoni, Tromsø Kommune, Hålogaland Teater og Saga Quality Hotel for deres uunnværlige støtte.

 

Praktisk informasjon

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.