Leif Ove Andsnes

Kulturhuset
Ny dato 3. januar!

Den anerkjente norske pianisten, Leif Ove Andsnes, vil innta scenen på Tromsø Kulturhus for å presentere en uforglemmelig klassisk pianokonsert.

Leif Ove Andsnes, omtalt av The New York Times som «en pianist av magistral eleganse, kraft og innsikt,» vil levere en engasjerende og fortryllende pianokonsert her på Kulturhuset. Konsertbillettene, som koster 680,-, vil være tilgjengelige for salg fra mandag 11. desember klokken 12:00.


Om Kunstneren:

Andsnes, født på Karmøy, Norge i 1970, har blitt anerkjent som en av de mest begavede musikerne i sin generasjon. Han har spilt konserter og rekruttert fans over hele verden med sin imponerende teknikk og tolkningsevne. The Wall Street Journal beskriver ham som «en av de mest begavede musikerne i hans generasjon.»

Andsnes har et imponerende repertoar og har opptrådt med ledende orkestre og i verdenskjente konsertsaler. Han er også en lidenskapelig kammermusiker og grunnleggeren av Rosendal Chamber Music Festival.

I 2023-24 fremfører Andsnes Beethovens «Emperor» Concerto med orkestre som New York Philharmonic, New World Symphony og London Symphony Orchestra. Han har også planlagt høyprofilerte solorecital-turneer i Japan og Europa, samt kammermusikkforestillinger med Dover Quartet på en fem-byers nordamerikansk turné.

Andsnes’s diskografi inkluderer over 50 titler, mange av dem bestselgere. Han har mottatt flere Grammy-nominasjoner og Gramophone-priser. Hans kommende utgivelse, «Leif Ove Andsnes: The Complete Warner Classics Edition 1990-2010,» er ventet i oktober.

 

Leif Ove Andsnes bor for tiden i Bergen med sin partner og deres tre barn.
Han er også kunstnerisk rådgiver for Prof. Jirí Hlinka Piano Academy.

Praktisk informasjon

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.