Leagus – Flora Eallin

Tromsø Jazzfestival

Flora Eallin er et helt nytt bestillingsverk komponert av Tromsø-duoen Leagus, for Nordnorsk Jazzensemble. Med dette er det duket for en konsert der særpreget og mangfoldet innenfor jazz og beslektet musikk får skinne. Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen.

Sammen med et knippe av landsdelens fremste utøvere får vi ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker. Flora Eallin er en grønn vitamin-smoothie, en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose. En tematikk som får sitt helt spesielle uttrykk gjennom ensemblets egenartede musikere og instrumentering.

Leagus besta°r av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et innovativt, samisk nymusikk-/impro-band. Bandet har med sine to utgivelser Lea A´igi (2016), og Naimaka (2019) høstet utelukkende stra°lende kritikker. Nordnorsk Jazzensembles håndplukkede musikere representerer hver sin unike stemme, og er erfarne musikere på høyt nivå innenfor flere sjangre.

I tillegg til det musikalske innholdet sta°r lys- og videodesigneren Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals i Flora Eallin. Sandnes og Leagus har i en a°rrekke samarbeidet og gjort seg bemerket med sine særs visuelle konserter.

Konserten er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Musikk i Nordland. Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

 

Besetning:

Frode Larsen, vokal Elina Waage Mikalsen, vokal
Herborg Rundberg, piano
Kristian Svalestad Olstad, gitar
Fred Glesnes, sax
Sondre Kleven, sax Ola Asdahl Rokkones, sax
Marianne Halmrast, bass Arnfinn Bergrabb, trommer Christer Jørgensen, trommer
Torbjørn Thrane Sandnes, lysdesign
Thor-Ivar Lund, lyddesign

 

 

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.