Jo Skaansar ”Fange av mi tid”

Tromsø Jazzklubb presenterer

Ni år etter det kritikerroste debutalbumet «Den blåaste natt», er Jo Skaansar klar med nytt band og oppfølgerplata «Fange av mi tid», i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.

«Fange av mi tid» tar utgangspunkt i Jo Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist, og et fruktbart låtskrivingssamarbeid på tvers av generasjoner med den trettifem år eldre forfatteren Edvard Hoem. Videre er dikt og lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker håndplukket og bearbeidet, og supplerer og kommenterer dermed Hoems særegne og gjenkjennelige litterære stemme.

Vokalist Ine Hoem, som de siste årene har tatt steget inn i den norske pop-eliten, er fortsatt en viktig samarbeidspartner og alliert. Sammen med Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen skaper Ine og Jo musikalsk magi av Skaansars melodisk varierte og harmonisk sofistikerte komposisjoner.

Denne gruppa er på turné i landsdelen i regi av Scene Finnmark og Nordnorsk Jazzsenter.

Besetning:
Jo Skaansar – kontrabass og komposisjoner