JazzNatt

Tromsø Jazzklubb presenterer

Fredag 30. april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Jazzklubben har vi en stolt tradisjon for å løfte frem unge og talentfulle jazzmusikere fra lokalmiljøet, for å markere dagen. I år har vi tre ferske og fremadstormende band på programmet:

Joodly Nazzles
Vi er seks elever som går på musikklinja på Kongsbakken som bare digger å spille musikk, samt spise nudler. Vi holder oss litt til det tradisjonelle, standard trio-oppsett med tre vokalister, men du skal ikke bli overrasket hvis vår unike sjarm skinner igjennom og gir en fargerikt og underholdene konsertopplevelse. Vi kaller oss for Joodly Nazzles, og vi er klare til å rocke… jazze, mener jeg.

Besetning: Ola Birgitsønn Vik – Piano, Nils-Henrik Fause – Trommer, Ruben Rørbakk – Bass, Nora Winje – Vokal, Nicoline Heiberg-Evenstad – Vokal  og Yumeno Klodiussen Eliussen – Vokal.

HOMO
Vi er eit band på 9, som spelar energisk og dansbar pop, som er inspirert av funksjangeren og jazz. Som band har vi eit litt spesielt scenisk uttrykk, og ein del av dette uttrykket er sjølvsagt bandnamnet i seg sjølv. Ordet Homo er eit ladd ord, med mange sterke kjensler knytt til seg. Dessverre er det hyppig brukt som skjellsord, sjølv om ordet i seg sjølv berre betyr ein/lik. Om ordet skal miste si kraft som skjellsord, må det brukast av opposisjonen. Det må seiast høgt og ofte i daglegtale for at det ikkje skal vere kontroversielt. Ved å bruke Homo som bandnamn, ynskjer vi å gi ordet ei positiv tilknyting. Vi ynskjer å binde ordet saman med godkjensla ein får av å høyre på musikk. Vi ynskjer at ein skal kunne identifisere seg med ordet, slik ein kan kjenne seg igjen i musikk. Vi ynskjer å gi lyttarane våre eit inntrykk av at det ikkje er så farleg, uansett kva ein skulle kjenne på. Vi er alle like, vi er alle homo sapiens, og vi er ikkje aleine. Mest av alt håpar vi du kan bry deg meir om musikken vår enn bandnamnet vårt, slik som dei som er skeiv ynskjer at du skal bry deg meir om kven dei er, enn at dei er skeive. Også håpar vi du får lyst å danse!

Bandet er nok ikkje ei lita affære; med si store besetning består dei av bass, gitar, tromme, trompet, trombone, saksofon og heile 3 vokalistar. Bandet består av Sofie Lauritzen (18), Tuva Haua (18), Frida Sørbøe (17), Amund Bellika (17), Brage Navas (18), Fredrik Sandvik Olsen (19), Krister Wollen (19), Kevin Dahlberg Karlsen (18), og Håkon Rasmussen (16).

Bottheim4
Bottheim4 er et band bestående av Markus Kristiansen på trommer, Lars Folmer Jahren på tangent, Erlend Bjørnå på bass og Marie Bottheim på saxofon. Kvartetten er ganske nyoppstartet og alle medlemmene er studenter ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Marie Bottheim er kvartettens frontfigur og har en stor forkjærlighet for spillestilen til saxofonistene Hawkins, Rollins og Stitt. Bottheim4 spiller for det meste standardjazz og har et akustisk lydbilde. Vi gleder oss til å spille for dere!

Praktisk informasjon