fbpx

Jan Gunnar Hoff

Stille Lys

Bodøs prisbelønte jazzpianist Jan Gunnar Hoff kommer tilbake i desember med sin populære julekonsert Stille Lys. De som var i Tromsø kulturhus før jul i fjor husker garantert Hoffs konsert som en stemningsfull og nær opplevelse, med vakker sceneregi og lyssetting. Med Hoffs lavmælte tolkninger av juleklassikere, både nordnorske og andre, senket publikum skuldrene og lot seg henføre. Vi er veldig glad for å ha Jan Gunnar tilbake med Stille Lys!

 

Hoffs juleplate Stille lys, som ble utgitt i 2014 på den multi-Grammy nominerte labelen 2L v/Morten Lindberg, er basis for denne konserten. Stille Lys inneholder kjente låter som Mitt hjerte alltid vanker og Maria Menas vakre Home for Christmas i tillegg til nordnorske juleklassikere fra Trygve Hoff, Terje Nilsen og Halvdan Sivertsen. Selvsagt får vi gjenhør med Nordnorsk Julesalme, Bånsull i advent, Hjem te jul og Josefs julevise. Hoffs vakre versjon av Å eg veit meg eit land framføres også på Stille lys –konserten, i tillegg til julesanger som Deilig er jorden og Her kommer dine arme små.

Om Jan Gunnar Hoff: Hoff ble i 2014 tildelt Buddy-prisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Han har også mottatt Edvardpris som komponist, Nordlyspris, Stubøpris m.m. og han har spilt med internasjonale storheter som Pat Metheny, Chick Corea, Mike Stern og Alex Acuna. Hoff har gitt ut 20 album som soloartist og co-leader og han har spilt konserter i USA, Sør-Amerika, Japan, Europa og Norden. Han har vært nominert til Spellemannpris og US Grammy Awards. Jan Gunnar Hoffs foreløpig siste plateutgivelser Polarity og Jan Gunnar Hoff Group feat Mike Stern kom i 2018. I tillegg til utøvende virksomhet er Hoff også ansatt som professor ved UiA og ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø.

Praktisk informasjon

Skip to content