Jakten på Skjervøykongens skatt – Relæxt

Arktisk Filharmoni

Jakten på Skjervøykongens skatt – Relæxt

Bli med Eira og Ylva på skattejakt! Ifølge sagnet gjemte Skjervøykongen en diger sølvskatt i på Stussnes ved Skjervøy, og Ylva sier at han går igjen og passer på skatten.

 

Skjervøykongen ble han kalt, den første mektige handelsmannen som grunnla Skjervøy for over 300 år siden. Den dag i dag lever mytene om den steinrike og utspekulerte nessekongen, og sølvskatten han skal ha gjemt i ei hule på Stussnes.

 

Sagnet er bakgrunnen for Jakten på Skjervøykongens skatt, ei spennende forestilling med skattejakt og spøkelser, der to jenter fra vår egen tid plutselig møter selveste Skjervøykongen og hans bitreste fiende, presten Cornelius.

 

Forestillingen er bestilt spesielt av Arktisk Filharmoni, med tekst av Ragnar Olsen og musikk av Trygve Brøske.

 

Jakten på Skjervøykongens skatt blir relæxt

Denne gangen gjør vi Jakten på Skjervøykongens skatt til en del av vårt relæxte program. Relæxte konserter er åpne for alle, men er spesielt tilpasset barn, voksne og familier som synes det er utfordrende å delta på ordinære konserter.

 

Lurer du på hvordan det er å gå på en relæxt konsert?

Ta kontakt med Lise Benjaminsen i Arktisk Filharmoni så svarer hun mer enn gjerne på spørsmål du måtte ha.

Telefon 917 45 399
E-post lise@arktiskfilharmoni.no
Vi gjør små tilpasninger for å skape en relæxt opplevelse. For eksempel demper vi lyset i salen, men slår det aldri helt av. Vi bruker ikke scenerøyk og strobebelysning, og vi har justert lydnivået i de høyeste toppene.

I tillegg får du på forhånd tilsendt en visuell guide som beskriver hele opplevelsen fra du ankommer konsertlokalet til konsertens slutt.

Men viktigst av alt: Relæxt er hysjfri sone. Det er lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse og rope, og du kan gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske.

Passer for barn fra 9 år.

 

Lørdag 9. november kl. 12.00 og 14.00, Tromsø Kulturhus

Søndag 10. november kl. 18.00 Skjervøy Kulturhus

 

MEDVIRKENDE

Skuespillere:

Anna Karoline Bjelvin

Karoline Dons

Orkester: Arktisk Filharmonis kammerorkester

Tekst: Ragnar Olsen

Musikk: Trygve Brøske

Regi: Ketil Høegh

Masker: Leo Thörn

Lysdesign: Steinar Lohne

Praktisk informasjon