Jakop Janssønn – Mun Dajan Mii/Jeg snakker oss

Nordlysfestivalen

En av landsdelens mest aktuelle og nyskapende musikere har skrevet bestillingsverket Mun Dajan Mii/Jeg snakker oss til Nordlysfestivalen. Bli med å møt Jakop Janssønns vegg av lyd og lys når vi skal møtes igjen i Storsalen på Kulturhuset.

 

Ved hjelp av virkemidler som film, poesi, dans og musikk har komponist og musiker Jakop Janssønn fått frie tøyler når han skulle lage et verk til Nordlysfestivalen 2022. Fredag 4. februar kan du oppleve den storslåtte urfremføringen av Mun dajan mii/Jeg snakker Oss som ikke holder tilbake på noe.

 

Når pandemien traff Norge og Nord-Norge med alle sine restriksjoner kom vår sårbarhet som mennesker til syne på helt nye måter. Fanget av vår nye hverdag ble vi alle litt usikre, litt utrygge og uten kontroll. Avskåret inne og alene fremhevet tiden en tomhet som ga grunnlag for refleksjon over hvor isolerte vi faktisk lever, også før pandemien traff oss. 

 

Inne i våre egne digitale virkeligheter har vi distansert oss fra livet utenfor skjermene og utenfor de fire veggene rundt oss. Karantene, risikobestemmelsene, én meters avstand, masker og smittevern gjorde dette enda tydeligere for oss.

 

Mun dajan mii/Jeg snakker Oss tar for seg spørsmålet, hvis vi er frakoblet fra naturen, er vi ikke også frakoblet oss selv og hverandre som mennesker? Verket lar naturen spille hovedrollen og retter fokuset mot avstanden, lengselen og sårbarheten vi mennesker opplevde i våre liv og som overveldet oss når pandemien kom.

 

Besetning

Jakop Janssønn – komponist, slagverk og bandleder 

Niko Valkeapää – poesi, sang og joik

Mathilde Cayers – dans

Ànna Katri Helander – koreografi

Ken Are Bongo – film

Kristian Olstad – gitarer og elektronikk

Herborg Rundberg – piano

Vokal Nord – 8-persons kor

Strykere fra Arktisk Filharmoni

Torbjørn Thrane Sandnes – Lys/visuals

Håkon Elias Pettersen – Lyd

 

Verket, som egentlig var satt opp til Nordlysfestivalen 2021, er støttet av Samfunnsløftet og er i samarbeid med Tromsø Jazzklubb

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.

Pressekontakt