I takt med Tromsø – Tromsø orkesterforening 100 år

Nordlysfestivalen, TOF & Kongsbakken VGS - dramalinja

I 100 år har Tromsø orkesterforening spilt til store og små anledninger i Tromsø by. De spilte på den første radiosendinga fra Tromsø i 1926. De spilte da Kong Haakon vendte tilbake til Tromsø etter andre verdenskrig. De spilte da brua åpnet i 1960, og de er en obligatorisk del av byens 17.mai feiring hvert år. Bli med på feiringen av hundreåringen som har spilt musikk for både deg, dine foreldre, besteforeldre og oldeforeldre, og dine barn!

Janitsjaren har spilt for konger, dronninger, statsministre, kronprinser og kronprinsesser, fattig og rik, og for folk flest. Mest av alt for folk flest i Tromsø og Nord-Norge – i alle tenkelige anledninger (og noen utenkelige). Orkesterets historie er dermed tett knyttet til Tromsøs historie. Denne konserten er en reise gjennom de siste hundre år med korpsmusikk og byhistorie. Elever fra dramalinja ved Kongsbakken skole geleider oss gjennom årene med historier om blant annet debutkonserten på Verdensteatret, avdukingen av Roald Amundsens minnesmerke i 1937, 17. mai i 1940 hvor det eneste man hører i de tomme gatene er korpset som spiller, da kong Håkon kommer tilbake til byen i 1946 og fredskorpset, da brua åpner, om jentene som ikke fikk spille på lik linje med guttene før på 50 tallet og hvordan korpset har spilt på Åsgård sykehus i jula siden 1964.

Historiene blir akkompagnert av jubilanten selv, som byr på musikk fra de siste hundre årene, blant annet Champagnegaloppen og Valdresmarsj. Dette er konserten for deg som både er glad i korpsmusikk og for deg som er glad i byhistorie, og jubileumskonserten passer for både små og store. Vi gratulerer med jubileet, og gleder oss til hundre nye år med musikk!

GRATIS BILLETTER TIL BARN OG UNGE!

Vi har gleden av å kunne tilby gratis billetter til barn og skoleelever på denne konserten! Takk til Samfunnløftet som gjør det mulig.

I samarbeid med Kongsbakken videregående skole, dramalinja, og TOF.

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.

Om du har behov for teleslynger har vi dette til utlån, henvend deg til i resepsjon.