fbpx

Helsinki Songs

Tromsø Jazzklubb

Trygve Seim har på mange måter alltid sett mot øst. På tidlig nittitall til Edward Vesalas Finland gjennom sitt samarbeidet med Vesala og alle de kreative musikerne rundt ham, senere så langt som til Rumis gamle Persia, og til den indiske, armenske og arabiske musikk-arven, men så igjen ofte ikke lenger enn til Finnskogen gjennom sitt mangeårige samarbeid med Sinikka Langeland.

Med ”Helsinki Songs” befinner Seim seg et sted midt i mellom alt dette, både geografisk og musikalsk. I tillegg danner adressene til kvartettens medlemmer en geografisk akse med Helsinki som et slags midtpunkt. Seim har i over 20 år spilt med en rekke finske musikere – det begynte med Edward Vesala og senere med andre kjente finske musikere.

Trygve Seim har jobbet med både store og små ensembler og er en musiker som stadig finner nye veier. Han har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie via grupper som Airamero, The Source og Oslo 13, og ikke minst med sitt eget Trygve Seim Ensemble. Seim medvirker på 22 ECM-utgivelser produsert av Manfred Eicher, hvorav 8 av dem i eget navn. Seim er den norske musikeren etter Garbarek, Andersen og Christensen med flest ECM-utgivelser.

Seim har også i en årrekke studert arabisk musikk og turnert mye i den arabiske verden, og i tillegg spilt i bandene til bla Manu Katché, Iro Haarla, Jacob Young og Sinikka Langeland.

Denne gruppa leverer glimrende og moderne kvartettjazz med en poetisk kjerne og et streif av melankoli, der de ulike bandmedlemmene får god plass til å brodere på Seims originallåter. Og bakom synger skogene …

Besetning: Trygve Seim, saxofoner; Kristjan Randalu, piano; Mats Eilertsen, kontrabass og , Markku Ounaskari, trommer. Lyd: Asle Karstad.

Praktisk informasjon

Skip to content