GRUNDT/STORAAS DUO & JOAKIM RAINER TRIO

Tromsø Jazzklubb

Grundt/Storaas duo og Joakim Rainer trio – dobbelkonsert

Cecilie Grundt & Vigleik Storaas

Saksofonist Cecilie Grundt og pianist Vigleik Storaas møtte hverandre i Trondheim i 2015, og har siden samarbeidet i flere band, fremfor alt i kvartetten til Grundt. Nå har de to musikerne funnet sammen i en duo, og i oktober gir de ut sitt første album.

Cecilie Grundt & Vigleik Storaas inviterer oss inn i et usedvanlig melodisk og vakkert univers med et intimt og tett duospill. Med en dyp forståelse av materialet, så vel som en gjensidig respekt for hverandre, går denne duoen rett til hjertet av den store amerikanske sangboka. Samspillet mellom dem er noen ganger sentimentalt, harmonisk og vakkert, andre ganger sprudlende og virtuost. De er lyttende, holder tilbake og går aldri i veien for hverandre. Likevel er de til tider intrikat og alltid smakfullt samhandlende. I kveld vil du få høre tidløs og lyrisk kammerjazz av sjelden kvalitet.

Besetning:
Cecilie Grundt – saksofon
Vigleik Storaas – piano

Joakim Rainer trio

Denne spennende og unge Trondheims-baserte trioen spiller med blikket rettet fremover i det klassiske pianotrio-formatet, og med røtter i jazzhistorien. Musikken er spontan og leken, og rytmisk fengslende. Komposisjonene bygger komplekse former, asymmetriske loops og åpne harmonier. Trioen trekker linjer til komponister og musikere som Jimmy Giuffre, Andrew Hill, Luciano Berio og Kris Davis. En særdeles spennende blanding av uttrykk som forenes med lyttende, lekende og fokusert samspill.

Trioens medlemmer representerer den fremadstormende generasjonen med jazzmusikere. De har sammen og hver for seg allerede gjort seg bemerket i samarbeid med mange artister og ensembler som: Trondheim Jazzorkester, Barrage, Cosmic Swing Orchestra, Sara Fjeldvær band, Rino Sivathas Experiment, Bliss, Bounce Alarm, Ingebrigt Håker Flatens (exit) KNARR, Mona Krogstad kvartett og ASQ.

Besetning:
Joakim Rainer Petersen – piano