Folke-barokk

Arktisk Filharmoni
med Bjarte Eike og kammerorkesteret

I tett samspill utforsker fiolinisten Bjarte Eike og kammerorkesteret grenselandet mellom folkemusikk og barokk. Vi tør love en leken og utforskende konsert full av energi!

Barokkfiolinist Bjarte Eike har bygget sin karriere på å flytte grensene i den klassiske musikken – konstant på søken etter nye spennende prosjekter som gjerne eksperimenterer i rommet mellom ulike musikksjangere.

Sentralt står alltid formidlingen til publikum og fremførelser med smittende energi og humør. Denne konserten blir intet unntak hvor vi får en sprudlende miks av historiefortelling, humor, dans og musikk.

«The spotlight falls on violinist Bjarte Eike, whose effortless technique allows him to slip easily from improvisatory style to folk and art music.» Kate Bolton, BBC Music Magazine

Som kunstnerisk leder for Barokksolistene har han skapt konsertkonsepter som for eksempel The Alehouse sessions, som utforsker musikk fra det 17. århundret på engelske puber.

Til denne konserten har han med seg 4 medlemmer fra nettopp Barokksolistene, nemlig Hans-Knut Sveen på tasteinstrumenter, Fredrik Bock på gitarer, Helge Norbakken på perkusjon og Mime Brinkman på continuo cello.

I kveld får vi høre musikk av barokkomponister som Händel og Telemann, blandet med folkemusikk fra både Storbritannia og Norge.

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.