Flygel eller fesk

Nordlysfestivalen

Etter gjenåpningen av kulturen i Norge kjenner nok veldig mange på at både rockefoten og lattermusklene er utrent. Desuten er fun fact-kompetansen tynnslitt etter ørkesløse timer med Teams og Zoom inneklemt på hjemmekontorets ensomme og vindusløse kvadratmeter. Men det er hjelp å få: Nå er Finn Arve Sørbøe, hans eminente orkester og vokalist Kristine Henriksen tilbake med forestillinga Flygel eller Fesk.

Høsten 2019 fylte de 10 kulturhus fra Tromsø til Sandnessjøen til randen med sitt elleville nordnorske skråblikk på musikkhistorien. Og det viser seg altså seg at vi i nord har mer å skryte av enn hva vi er klar over. 

Finn Arve Sørbøe og hans orkester beveger seg kronologisk fra steinalderen til Sondre Justad, og underveis blir publikum tatt med på en rekke musikkhistoriske krumspring, der Nord-Norge møter verden. Hva skjer når Prokofjev tolkes av Banana Airlines – eller om Bach hadde banket på døra hos Jenny Jenssen i Bjerkvik? Hva har Chopin med Oluf og han Lars å gjøre, og hvor finner man verdens verste musikkorps? 

Finn Arve og orkestret har med seg hele repertoaret fra suksessen i 2019, og har i tillegg avlagt besøk i orkestrets rikholdige notearkiv for å vurdere både folkemusikk og andre nye sanger.

Det er litt av et orkester vi møter: Pianisten bor i Alta, men satt bak flygelet på Troldhaugen da NRK markerte Grieg-jubileet. Bassisten har reist verden rundt med den italienske stjernedirigeneten Claudio Abbado mens felespilleren har doktorgrad i fiolin. Blåserne fyker rundt på jazzfestivaler i inn og utland, mens trommisen ble sendt rett på konservatoriet etter oppveksten hos Forsvarets Musikkorps i Harstad.
Medvirkende:
Finn Arve Sørbøe
Kristine Henriksen
Knut Erik Sundquist
Nils Anders Mortensen
Tor Johan Bøen
Fred Glesnes
Anders Eriksson
Martin Lien

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.

Pressekontakt