fbpx

Fly til månen, fly!

Tromsø Jazzklubb

Sanger fra jazzens gullalder og ”The American Songbook” synes aldri å bukke under. Materialet er slitesterkt og mulig å tolke på uante måter. Og jammen kommer det ikke en mulighet til å høre flere eviggrønne melodier i en ny tapning – med en glimrende jazzkvartett og et barnekor!

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie.

Sanger og komponist Beate Lech har sammen med tekstforfatter Jørund Fluge Samuelsen børstet støv av ti gode, gamle jazzslagere fra popens barndom og gitt dem nye musikalske arrangementer og nye norske tekster.

”Fly til månen, fly! ”– er en forestilling som opprinnelig ble initiert av Østnorsk Jazzsenter og gått sin seiersgang på Østlandet. Nå er Nymark Collective på turné i regi av Nordnorsk jazzsenter(NNJS). Ønsket er at barne- og ungdomskor skal bli kjent med jazzen som musikkform gjennom å møte utvalgte sanger fra jazzens gullalder.

Tre medlemskor fra Ung i Kor Nord har hele høsten jobbet med arrangementene, og når koristene står på Lillescenen er de toppmotivert for å møte en gjennomproff kvartett

De østnorske barnekorene som har fremført dette programmet sammen med Nymark og co er fulle av lovord. Og med fint melodimateriale, supergode arrangement som er iørefallende og tilpasset unge stemmer, samt lett kjennbare riff , har vi i Tromsø jazzklubb tro på at dette blir en svært hyggelig ettermiddagsstund for barn, ungdom og voksne.

Besetning: Kåre Nymark jr, trompet; Anders Aarum, piano; Jens Fossum, kontrabass og Kenneth Ekornes, trommer/perkusjon.

Praktisk informasjon

Skip to content