Espen Eriksen Trio

Tromsø Jazzklubb presenterer

Høsten 2020 slipper Espen Eriksen Trio sin femte plate. Da er det naturlig å ta  en tur til Tromsø, for denne trioen som har vært i jazzklubbens fokus de siste årene. Hvorfor det da? Jo, simpelthen fordi trioen har klart å befeste seg på klubbscener og festivaler i Europa, de er samstemte og spiller flott musikk.

Med fire kritikerroste album på Rune Grammofon, turnéer i inn- og utland, godord fra anmeldere og lojale publikummere verden over, er Espen Eriksen Trio godt etablert på den internasjonale jazzscenen. Med sin melodiske minimalisme, subtile komposisjoner og vakre, lyriske stemninger blir trioen ofte kreditert for å ha en unik stemme.

Etter 13 svært aktive år med samme besetning, møter man på konsert en særdeles samspilt pianotrio med stort dynamisk spenn, tette groover og stor lydhørhet.

På forrige plate, «Perfectly Unhappy» fra 2018, tok Espen Eriksen Trio steget ut av trioformatet sammen med den engelske stjernesaksofonisten Andy Sheppard. Den etterfølgende suksessen har ytterligere befestet trioens posisjon med mange utsolgte konserter blant annet på London Jazz Festival, Bimhuis i Amsterdam , Jazz at Bran Castle, Stadtgarten, Vilnius Mama Jazz Festival samt en rekke radio og TV-overføringer av konsertene, blant annet på BBC.  Konserter på Pizza Express i Dean Street i London har det også blitt.

Her hjemme har det blitt konserter  på Maijazz/Stavanger, Vossa Jazz, Nasjonal jazzscene  i Oslo og Anjazz på Hamar.

Dette blir balsam for ørene!

Besetning:
Espen Eriksen – piano
Lars Tormod Jenset – kontrabass
Andreas Bye – trommer

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.