Eline Åsbakk

Tromsø Jazzklubb presenterer

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap, med tydelig påvirkning fra nordnorsk vise – og folkemusikktradisjon. Med minimalistiske tekster tar hun lytteren langt til havs og over vidda om vinteren. Musikken beskriver rastløshet, usikkerhet og melankoli, men også humor, vårsol og optimisme.

De siste årene har hun jobbet mye med nordnorske salmer og folketoner. En talenær, inderlig og direkte sangstil ispedd noen blåtoner er blant karaktertrekkene i musikken. Til sammen har det blitt et personlig uttrykk.

I august i fjor utgav hun plate nummer to på Finito Bacalao Records, til fine kritikker:«et elegant og forfina utrykk det er lett å bli betatt av». Helge Matland – iTromsø.

Eline har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster. Ved siden av soloprosjekt er hun sanger i friimpro-ensemblet Oslo 14, og hun  turnerer jevnlig i Danmark med den danske duoen Svaneborg / Kardyb (vinner av Jazz Danmarks Jazz Konkurrencen 2019 og to Danish Music Awards).

 

Med seg har hun musikervenner som alle har forankring i Tromsøs musikkmiljøer.

Besetning:

Eline Hellerud Åsbakk – vokal

Eirik Fjelde – piano

Arnljot Nordvik – gitar

Christo Stangness – bass

Christer Jørgensen – trommer

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.