Den viktigste fortellingen – Maja Lunde & Arktisk Filharmoni

Arktisk Filharmoni

Den viktigste fortellingen

Maja Lunde & Arktisk Filharmoni

 

Med bøker som Bienes historie, Blå og Przewalskis hest er Maja Lunde en av Norges største internasjonale forfattere. Nå går hun sammen med Arktisk Filharmoni for å fortelle Den viktigste fortellingen.

 

Det er lett å bli motløs av et nyhetsbilde preget av urolighet og stadig dystrere nyheter rundt klima og miljø. Maja Lunde vil bort fra motløsheten. Gjennom å fortelle historier som snakker til følelsene hver og en av oss opplever i møtet med denne krisen, vil hun bidra til engasjement og motivasjon til å bidra.

Hvorfor ble akkurat mennesket den arten som endret verden? Har vi de egenskapene som trengs for å rette opp i våre feil og gjøre fremtiden litt bedre for dem som kommer etter oss? Finnes det helter i fortellingen om fremtiden?

I en forestilling som veksler mellom redsel, angst, håp og glede belyser Maja Lunde de enorme utfordringene kloden vår står ovenfor på en ny og engasjerende måte. Stemningene og følelsene underbygges av orkesterets musikk, og gjennom utdrag fra flere av bøkene hennes blir det tydelig hvordan alle de små og hverdagslige tingene sammen er det som kan redde oss i møtet med klima og miljøkrisen. Er det sånn at vi sammen kan spille helterollen i den viktigste fortellingen – den om hvordan det går med menneskene og kloden vi bor på?

 

«En vidstrakt hjertelighet som omfavner alle levende vesener»

– Arne Næss

 

Program

Pjotr Tsjajkovskij – Strykekvartett nr. 3 i Ess-moll, 3. sats

Felix Mendelssohn – Oktett for strykere, 1. sats

Dmitrij Sjostakovitsj -Kammersymfoni i c-moll, op. 110a

Wojcek Kilar  – Orawa

Hanna Kallestad – Bestillingsverk til forestillingen

 

Medvirkende

Forteller – Maja Lunde

Spillende leder – Henning Kraggerud

Kammerorkester

 

Regi: Ketil Høegh

 

Tromsø Kulturhus, torsdag 12. september kl. 19.00

Inngår i seriene Total og Ny & Nysgjerrig

Praktisk informasjon

Dette arrangementet er alkoholfritt og har fri aldersgrense.