Cæcilie Norby med Tromsø Storband

Nordlysfestivalen

Endelig får Nordlysfestivalen besøk av en av Europas fremste stemmer i Cæcilie Norby. Hva er mer naturlig enn å sette henne på en scene med vårt fantastiske Tromsø Storband?

Cæcilie Norby er nok kjent for en del av jazzpublikummet der ute, men for oss som ikke har vært borti dansken kan leder av Tromsø Storband fortelle at dette ikke er noen hvem som helst.

– Hun er den mest profilerte rytmiske sangeren i Danmark. Ikke bare innenfor jazz, men også rock. Hun er en av de virkelig store stemmene innenfor jazzen, og uten tvil med den beeste formidlingsevnen jeg har opplevd, sier Fred Glesnes, som naturlig nok gleder seg til konserten i februar.

Norby startet allerede sin musikalske karriere når hun etablerte jazz/funk-bandet Streat Beat i 1982. Videre ble hun med i det kritikerroste pop/rock-bandet One Two. Videre har karrieren skutt i været og i dag spiller hun med a-laget av musikere verden over.

Hun har gitt ut utallige moderne klassikere på plateselskapet Blue Note med mange av verdens beste musikere – og derfor er det da naturlig at Norby søker nye utfordringer og derfor kommer til Tromsø og Fred Glesnes sitt orkester.

– Det har lenge vært en drøm å få Cæcilie til Tromsø. Tromsø Storband kler å dele scenen med de største, og denne konserten er jeg sikker på kommer til å føye seg inn i den rekken.

Det lukter altså en aldeles minneverdig konsert når en av Skandinavias største stemmer gjester Tromsøs storstue sammen med vårt eget storband.