Bodil Niska kvartett

Tromsø Jazzklubb

Nå er Bodil på tur nordover fra sitt musikalske vannhull  ”Bare Jazz” i Tigerstaden. Først skal hjembyen Hammerfest besøkes, og SÅ – Lillescenen i kulturhuset.

Bodil Niska er en musiker som nærmest må kalles ”folkekjær”. Hun har uttalige engasjement rundt om i vårt land bak seg. Og har man besøkt jazzfestivalene Sildajazz i Haugesund og Oslo jazzfestival, har man kanskje fått med seg at hun har hatt egen scene på disse.

Få i Norge behersker stilretningene etter Zoot Sims, Stan Getz, Dexter Gordon og Ben Webster bedre enn Bodil. Her er det lavmælt spill med swing i bunnen og varme luftige toner i sentrum.

Niska har bodd i Oslo siden 1990. Hun startet da egen trio og senere flere kvartetter. Så begynte CD-ene å komme, og Bodil fikk raskt et navn på klubber og festivaler. I 2009 mottok hun Oslo Jazzfestivals Ella-pris for sitt virke som musiker samt innsats for jazzlivet i hovedstaden.

Med seg har hun en trio med påstemplet swinggaranti: Arnesen er kommet som en komet de siste årene, og nordlendingene Hvalryg og Johansen har fullbookete ordrebøker hvert år for levering av trollswing!

La deg beruse av luftig saxofonspill og et inn i margen swingende komp!

 

Besetning: Bodil Niska, tenorsax; Magne Arnesen, piano; Stig Hvalryg; kontrabass og Roger Johansen, trommer.

Billetter: 300,- for medlem/350,-  for ordinær. Billetter selges i døra eller gjennom www. hoopla.no
Det medfører en avgift ved kjøp av billetter via Hoopla, 375,- for medlem/325,- for ordinær.

Praktisk informasjon