Arild Andersen

Tromsø Jazzklubb

Arild Andersen Group

Bassmester Arild Andersen har her fått med seg tre fabelaktige musikere fra den yngre generasjonen. Og hvilken kvartett! Vi tror at publikum i Tromsø vil være vitner til en knallkonsert.

Få nordiske musikere har en så lang merittliste som Andersen. Han har spilt på toppnivå i bortimot 50 år. Turnéer og innspillinger med egne og andres band. Hele 22 plater i eget navn på den tyske labelen ECM. Det internasjonale ryet startet med profileringa gjennom ECM og Jan Garbareks første innspillinger. Siden har så å si hele verden vært Arilds arbeidsplass.

Det er ikke mange norske musikere som har spilt med Stan Getz, Sonny Rollins, Don Cherry, Chck Corea, Dexter Gordon og George Russell. Og for ikke å snakke om hans årelange samarbeid med Radka Toneff. Samtidig har han startet band her hjemme og tatt med seg de fremste nye talentene. Med Nils Petter Molvær og Tore Brunborg på laget, så gruppa Masqualero dagens lys for bortimot 40 år siden.

Og nå en ny gruppe med sterke musikalske trendsettere. Marius Neset har skikkelig befestet seg som en toppmusiker i Europa. Vi har hørt ham med egen kvartett/kvintett i jazzklubben og under Nordlysfestivalen. Helge Lien er utgitt på japansk label og har markert seg som en fremragende utøver og komponist. Mjåset Johansen kjenner vi fra mange møter på scener i Tromsø. Har du vært på konsert med kvartetten Come Shine, har du hørt Håkon tidligere.

Skrevet etter en åpningskonsert under Vossajazz i 2018 med Arild Andersen Group: ”Snakke om å sette standarden”.

 

Besetning: Arild Andersen, kontrabass;  Marius Neset, saxofoner; Helge Lien, piano og Håkon Mjåset Johansen, trommer.

Billetter: 250,- for medlem/300,-  for ordinær. Billetter selges i døra eller gjennom www. hoopla.no
Det medfører en avgift ved kjøp av billetter via Hoopla, 275,- for medlem/325,- for ordinær.

Praktisk informasjon

Vergeordning ved 18 års aldergrense
De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år.

Vergeskjemaet fylles ut av verge i resepsjonen på Kulturhuset i Tromsø innen konserten
eller forestillingen. Verge kan ha ansvarfor inntil to personer under 18 år.